Veiligheid van bitcoin wallets, hoe beschermt u uzelf tegen hackers?4 minuten leestijd

Veiligheid van bitcoin wallets, hoe beschermt u uzelf tegen hackers?<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">4</span> minuten leestijd</span>

Hoe belangrijk is de veiligheid van uw bitcoin wallets?

Het is erg belangrijk dat u goed nadenkt over hoe u uw bitcoins en andere cryptocurrency veilig kan opslaan. U zult ongetwijfeld verhalen gehoord hebben van mensen die al hun bitcoins en andere cryptocurrencies kwijt zijn geraakt door een hack.

Het gevaar van hackers blijf altijd aanwezig, maar gelukkig zijn er genoeg dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen!

In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de veiligheid van bitcoin wallets en hoe u uzelf tegen hackers beschermt.

Wat is de veiligheid van bitcoin wallets?

Veiligheid van bitcoin wallets 1

Eerder heb ik een artikel geschreven over het openen van een bitcoin wallet. Voordat u verder leest is het belangrijk dat u eerst dit artikel goed leest, zodat u alles weet over wallets. In dit artikel gaan we specifiek in op de veiligheid van bitcoin wallets.

Dus nu u de wallets kent en hoe handig ze zijn, zal ik nu hun beveiliging bespreken. Over het algemeen, ongeacht welke wallet u gebruikt, als iemand toegang heeft tot uw privésleutel, heeft hij toegang tot uw geld. De hamvraag is echter welke beveiligingsmaatregelen er zijn genomen om dit te voorkomen?

Elke cryptocurrency wallet (zoals een desktop, mobiele wallet of web wallet) die is verbonden met internet, is altijd kwetsbaar voor aanvallen. Hoewel kwaadwillende hackers immorele mensen zijn, kunnen ze erg slim zijn. Ze creëren altijd nieuwe manieren om toegang te krijgen tot de gegevens van anderen. Daarom moet u ervoor zorgen dat u al het mogelijke doet om uw privésleutels te beschermen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe hackers toegang kunnen krijgen tot geld dat is opgeslagen via een internetverbinding.

  • Malware
  • Virus
  • Keylogger
  • Toegang op afstand tot uw apparaat
  • Phishing

Belangrijk zijn de maatregelen die u neemt voor de veiligheid van bitcoin wallets

Er zijn veel maatregelen die u kunt nemen om uzelf tegen de bovengenoemde bedreigingen te beschermen. Ten eerste moet u er altijd voor zorgen dat uw apparaat de nieuwste software gebruikt. Terwijl hackers nieuwe methoden ontdekken, kunnen ze de ingebouwde beveiligingsmaatregelen negeren. Dus door de software bij te werken, beschikt u altijd over het hoogste beveiligingsniveau.

Het is ook een goed idee om een ​​extra beveiligingslaag in te stellen. Er zijn veel wallets met cryptocurrency waarmee u tweefactorauthenticatie kunt instellen. Dit betekent dat u om toegang te krijgen de code moet bevestigen dat naar uw telefoon is verzonden.

Ten slotte is het ook aan te raden om regelmatig een back-up van uw wallet te maken. Op deze manier kunt u de reservewachtzin opschrijven, zodat u, als er iets met uw wallet gebeurt, toch weer toegang kunt krijgen.

Door ervoor te zorgen dat alle bovenstaande beveiligingsmaatregelen worden gevolgd, zorgt u ervoor dat uw cryptocurrency wallet veilig is voor hackers!

Wat is de veiligste manier om bitcoins op te slaan?

Nadat de prijs eind 2017 een piek bereikte en daarna geleidelijk weer daalde, beleefden cryptocurrencies zoals Bitcoin opnieuw een grote stijging in 2019 en 2020, waarmee ze het vorige recordniveau overtroffen. Terwijl dit gebeurt, is het aantal openbare hackincidenten ook toegenomen. Omdat veel investeerders nieuw zijn in het systeem, weten ze misschien niet hoe ze de veiligheid van hun investeringen kunnen garanderen. Dus hebben hackers enkele slimme manieren voorgesteld om geld te stelen. Enkele van de beroemdste diefstallen vonden plaats onder voor de hand liggende omstandigheden. Sommige hackers hebben zelfs schaamteloos tokens omgeleid die van de ene wallet naar de andere waren gebonden. De slachtoffers zagen hoe hun tokens werden gestolen, en ze konden er niets aan doen.

Net zoals we contant geld of pasjes in een fysieke portemonnee bewaren, wordt bitcoin ook opgeslagen in een portemonnee, een digitale wallet. Digitale wallets kunnen hardware of webgebaseerd zijn. De portefeuille kan ook op een mobiel apparaat of computerdesktop staan ​​of worden beveiligd. Dit kan door de privésleutel en het toegangsadres op papier af te drukken.

Maar hoe veilig zijn deze digitale wallets? Het antwoord hangt af van hoe de gebruiker de wallet beheert. Elke wallet bevat een set privésleutels, zonder deze privésleutels heeft de Bitcoin-eigenaar geen toegang tot de valuta. Het grootste gevaar met Bitcoin-beveiliging is dat een enkele gebruiker de privésleutel kan verliezen of gestolen kan krijgen. Zonder de private key zal de gebruiker haar bitcoins nooit meer zien. Naast het verliezen van privésleutels, kunnen gebruikers ook hun bitcoins verliezen door een computerstoring (gecrashte harde schijf), hacking of fysiek verlies van de computer waarop de digitale wallet zich bevindt.

Tweefactorauthenticatie (2FA)

De tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingssysteem dat twee verschillende vormen van authenticatie vereist om toegang te krijgen tot bepaalde inhoud.

Ook kan de tweefactorauthenticatie gebruikt worden om de beveiliging van online accounts, smartphones en zelfs een deur te verbeteren. Hiertoe vereist 2FA dat gebruikers twee soorten informatie verstrekken. Namelijk een wachtwoord of persoonlijk identificatienummer (PIN), een wachtwoord of vingerafdruk die naar de smartphone van de gebruiker wordt gestuurd voordat ze toegang hebben tot beschermde informatie.

Meer informatie over tweefactorauthenticatie (2FA)

Tweefactorauthenticatie is ontworpen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot accounts met alleen gestolen wachtwoorden. Gebruikers lopen mogelijk een groter risico op wachtwoordlekkage dan ze zich realiseren. Vooral als ze hetzelfde wachtwoord op meerdere websites gebruiken. Door software te downloaden en op links in e-mails te klikken, kunnen personen ook worden blootgesteld aan wachtwoorddiefstal.

Tweefactorauthenticatie is een combinatie van de volgende twee:

  • U weet uw wachtwoord
  • U ontvangt een andere code (bijv. sms met een code die naar uw smartphone of ander apparaat of smartphone-authenticator-app wordt gestuurd)
  • Wie u bent (biometrische meting met vingerafdruk, gezicht of netvlies)

2FA is niet alleen geschikt voor online omgevingen. Deze functie werkt ook wanneer consumenten hun postcode moeten invoeren voordat ze hun creditcard bij benzinestations gebruiken. Of wanneer gebruikers een authenticatiecode van een RSA SecurID-sleutelkaart moeten invoeren om op afstand in te loggen op het systeem van de werkgever.

Voorbeeld van tweefactorauthenticatie (2FA)

Apple-accounthouders kunnen 2FA gebruiken om ervoor te zorgen dat het account alleen toegankelijk is vanaf vertrouwde apparaten. Als een gebruiker probeert in te loggen op zijn iCloud-account vanaf een andere computer, heeft de gebruiker een wachtwoord en een meercijferige code nodig die Apple naar een van de apparaten van de gebruiker stuurt (zoals zijn iPhone).

Veiligheid van bitcoin wallets 3
Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*