Kleding webshop beginnen? Lees hier alles wat je moet weten!7 minuten leestijd

Kleding webshop beginnen? Lees hier alles wat je moet weten!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">7</span> minuten leestijd</span>

Wil jij een kleding webshop beginnen?

In dit artikel lees je alles wat je moeten weten over het beginnen van een webshop. Wat de voordelen en nadelen zijn. Maar ook over exclusieve mogelijkheden om je webshop eenvoudig groot uit te breiden.

Een kledingwebshop is een side hustle die je hebt om financieel vrij te worden. Eerder schreef ik al een artikel over financieel vrij worden en hoe jij dit kan bereiken.

In dit artikel gaan we specifiek in op het beginnen van een webshop. Op het einde van dit artikel biedt vertel ik je zelfs meer over het volgen van een exclusieve cursus die jou direct helpt om een kleding webshop te beginnen. Lees dus snel verder!

Wat is een webshop?

Een webshop is een online winkel. Oftewel een e-commercetoepassing die wordt gebruikt voor business-to-consumer (B2C) of business-to-business (B2B) processen.

Een webshop is een virtuele winkel die de bezoeker de mogelijkheid geeft om door de inventaris van de winkel te bladeren, informatie te verkrijgen over prijs, kwaliteit en speciale kenmerken van elk item, een item te kiezen om te kopen, online te betalen via beveiligde betalingsomgeving en de benodigde gegevens te verstrekken zodat het product naar de gewenste locatie (meestal thuis) verstuurd kan worden.

Kleding webshop beginnen 2

Moderne, professionele webwinkels bieden extra functies voor het gemak van de bezoeker, zoals de mogelijkheid om naar een specifiek item te zoeken, door product recensies van voormalige kopers te bladeren en hitlijsten van de meest populaire items in elke categorie te bekijken.

Het grootste verschil tussen verkoop vanuit een fysieke winkel en een webshop is de manier waarop het product wordt gedistribueerd. De klant komt niet meer naar uw winkel met de vraag: “Mag ik het product eens bekijken of passen?”

De klant zit ergens op afstand achter een computer. Of misschien zelfs in het buitenland wanneer je jouw winkel zo heeft ingericht dat deze internationale klanten aanspreekt.

Het directe contact met de klanten die je niet kent of ziet in het hele land of over de hele wereld geeft de webwinkelier een interessante uitdaging maar ook onbegrensde mogelijkheden.

De voor- en nadelen van een kleding webshop beginnen

Kleding webshop beginnen 3

In de afgelopen jaren hebben online winkels zoals webshop het voor ondernemers realistisch en eenvoudig gemaakt om met minimale inspanning aantrekkelijke en betrouwbare kleding webshops te beginnen.

Het is niet nodig om diepgaande technische of e-commerce kennis te hebben om je eigen kleding websgop te beginnen. Je kunt zelfs je eerste verkopen gewoon realiseren zodner dat je hulp moet inschakelen om je kleding webshop naar een hoger niveau te tillen.

Je moet echter goed nadenken over alle voor- en nadelen – ondersteund door goede trainingen en onderzoek – voordat je besluit om al dan niet een kleding webshop te beginnen.

Voordelen van een kleding webshop beginnen

De voordelen van een kleding webshop beginnen zijn onder meer:

Gemakkelijke toegang tot de markt – in veel opzichten is de toegang tot de markt voor ondernemers nog nooit zo eenvoudig geweest. Een online winkel zoals een webshop stelt iedereen in staat om een webshop te beginnen waarin je binnen enkele minuten producten kan verkopen.

Lagere overheadkosten – online verkopen kan de behoefte aan dure winkelpanden en klantgericht personeel overbodig maken, waardoor je kunt investeren in betere marketing en klantervaring op je kleding webshop.

Potentie voor snelle groei – verkopen op internet betekent dat de traditionele beperkingen welke gelden voor fysieke winkels uit bijvoorbeeld de detailhandel niet voor jou gelden. Met een goede digitale marketingstrategie en een plan om klantorders automatisch te verwerken, kan je eenvoudig reageren en met flexibiliteit de groeiende verkoop realiseren.

Verbreed je markt – een groot voordeel ten opzichte van ondernemers met een fysieke winkel is de mogelijkheid om je afzetmarkt zeer snel buiten lokale klanten uit te breiden. Mogelijk ontdek je een sterke vraag naar de producten uit jouw kleding webshop in andere landen waarop je kan reageren door gerichte marketing om deze nieuwe doelgroep zoals bijvoorbeeld uw website in een andere taal zoals engels aan te bieden. Door de huidige mogelijkheden van transport is het een eitje geworden om pakketjes te versturen over de hele wereld!

Nadelen van een kleding webshop beginnen

Nu we de voordelen hebben besproken is het natuurlijk ook belangrijk om de nadelen te bespreken. Enkele minpunten van een kleding webshop beginnen zijn:

Websitekosten – het plannen, ontwerpen, creëren, hosten, beveiligen en onderhouden van een professionele kleding webshop is niet goedkoop, vooral als je grote en groeiende verkoopvolumes verwacht.

Advertentiekosten – hoewel online marketing een zeer efficiënte manier kan zijn om de juiste klanten naar uw producten te trekken, is er een budget voor nodig. Dit geldt met name als je concurreert in een moeilijke sector.

Klantvertrouwen – het kan moeilijk zijn om een ​​vertrouwde merknaam te realiseren, vooral zonder een fysiek bedrijf met een trackrecord en persoonlijke interactie tussen klanten en het verkooppersoneel. Je moet rekening houden met de kosten of het opzetten van een goed klantenservice systeem en order retour systeem als onderdeel van je kleding webshop.

Verdien online geld met een kleding webshop

Ik wil je graag een verhaal vertellen!

Steve Chou en zijn vrouw waren een gelukkig getrouwd stel uit Amerika. Toen de vrouw van Steve ermee instemde met hem te trouwen, was het de bedoeling dat ze thuis zou blijven en voor de kinderen zou zorgen wanneer deze geboren waren.

Echter wanneer ze ook daadwerkelijk zwanger werd hadden een klein probleempje. Ze hadden allebei een goedbetaalde banen en woonden in Silicon Valley. Als zijn vrouw haar baan opzegde en haar jaarsalaris van 100.000 zou verliezen, zou hun budget gehalveerd worden. Ze moesten dus vrij snel een oplossing voor deze situatie vinden. Dit werd namelijk een baan aan huis!

Kleding webshop beginnen 4

Ze besloten om een ​​kleding webshop beginnen omdat ze dit van thuis uit kon opzetten. Geen van hen had enige ervaring met webdesign; coderen of zelfs een winkel runnen, maar ze namen het initiatief om te beginnen.

Zij waren niet vertrouwd met technologie, en hadden niet de programmeervaardigheden of iets dergelijks. Ze wisten niet waar ze moest beginnen. Wat nu geweldig is aan internet, is dat je daar alles kunt leren. Er zijn een heleboel online trainingen en boeken die je kunnen helpen om zelf te leren. Met behulp van deze motivatie kan ook jij een succesvolle kleding webshop beginnen om geld te verdienen met een online winkel.

Verderop dit artikel vertel ik je meer over een exclusieve cursus die jou direct zal helpen om een succesvolle kledingwebshop te beginnen.

De verzendkosten van je artikelen

Een ander belangrijk aspect voor het beginnen van een kleding webshop zijn de verzendkosten. De verzendkosten zijn ook een effectieve manier om je winkel te onderscheiden ten opzichte van je concurrenten.

Tegenwoordig hebben de meeste internetgebruikers die regelmatig online bestellen een duidelijk idee van de gemiddelde verzendkosten voor een bepaald type artikel. Er zijn dus heel veel mensen die heel goed weten dat het verzenden van een klein pakketje zoals bijvoorbeeld een kledingstuk goedkoper is dan een heel pakket met meerdere kledingstukken.

Veel webshops bieden echter nog steeds alleen een standaard tarief aan als verzendmethode voor hun producten, ongeacht de grootte en het gewicht van het pakket. Voor het verzenden van hetzelfde product rekenen webshops dus verzendkosten van bijvoorbeeld aan € 4,10 en andere aan € 6,50. Welke winkel zou jij kiezen om exact hetzelfde kledingstuk te bestellen? Degenen met de laagste verzendkosten natuurlijk!

Op dezelfde manier zien we dat de webshops die gratis verzending aanbieden vanaf een bepaald bedrag zoals bijvoorbeeld € 25,00, de waarde van de gemiddelde bestelling in hun webshop zien toenemen, omdat de klanten dit bedrag willen bereiken om gratis verzending te krijgen.

Ten slotte, wil je een een kleding webshop beginnen en hier mee geld mee verdienen? Dan moet deze worden onderhouden en bekend blijven. Je moet je klanten gaan zoeken en niet wachten tot ze naar je webshop komen. Er zijn te veel webshops die, eenmaal opgericht, worden achter gelaten tot het volgende seizoen voor kleding of totdat een product niet langer beschikbaar is. Om geld te verdienen met een online winkel, moet deze echter een stroom bezoekers hebben. Je zult dus begrijpen dat hoe meer mensen naar je site komen, hoe groter de kans dat het aantal bestellingen zal toenemen.

Een belangrijke bedrijfsmodel om succesvol je kledingwebshop op te zetten in dropshipping.

Wat is dropshipping en hoe maak je hier gebruik van?

Dropshipping is een webshop waarmee je geld kunt verdienen, zonder veel geld te hoeven investeren.

Met dit bedrijfsmodel kan je een product aan een klant verkopen zonder het per se zelf op voorraad te hebben. Dit betekent dus dat je geen voorraad hebt bij bijvoorbeeld je thuis of in een magazijn dat je huurt.

Om dit te doen, hoef je alleen maar een kleding webshop te beginnen die allerlei soorten producten aanbiedt. Wanneer je je eerste bestelling ontvangt ga je de producten daarna pas bij jouw leveranciers te bestellen.

Na het ontvangst van je klantorder verstuurt je leverancier het artikel rechtstreeks naar jouw klant. Je treedt dus simpelweg op als tussenpersoon tussen de twee partijen, waarbij je een commissie in rekening brengt. Het grote voordeel hierbij is dat jij zelf helemaal geen fysieke handelingen hoeft uit te voeren!

Moet je nagaan wat voor mogelijkheden dit biedt voor jou!

Je hebt geen fysieke handelingen! Dus wanneer er een bestelling binnenkomt hoef je deze enkel door te zetten naar je leveranciers. Wanneer je je webshop opzet gebeurd ook zelfs dit automatisch.

Bij een nieuwe bestelling hoef je dus niets in te pakken en te versturen. Dit wordt allemaal gedaan door je leverancier, die de producten direct naar jouw klant verstuurt.

Wanneer je geen fysieke handelingen hoeft uit te voeren biedt dit zelfs de mogelijkheid om jouw kleding webshop te runnen vanuit het buitenland. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internet verbinding.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? In de exclusieve training waar ik je aan hieronder meer over vertel wordt uitgebreid ingegaan op dropshipping als succesvol bedrijfsmodel om jouw kledingwebshop te beginnen! Lees dus snel verder!

Kleding webshop beginnen? Dit leer je met de perfecte business

In dit artikel heb je gelezen waarom jij een kleding webshop moet beginnen.

Ik heb je alleen nog niet verteld over de cursus bij de perfecte business. In de exclusieve training leer je hoe je een winstgevende e-commerce business kan opzetten.

Deze training wordt voortdurend geüpdatet en is daarom enorm actueel! In deze training leer je hoe je onder andere de volgende onderwerpen:

  • De vijf simpele stappen om een succesvolle webshop op te starten ook al heb je 0 verstand van webshops of ondernemen.
  • Hoe jij met 30-60 minuten per dag een succesvolle online business runt. Dit kan zelfs naast een baan of studie.
  • Hoe jij op de automatische piloot winstgevende producten vindt voor jouw webshop.
  • De mogelijkheden om producten tegenover hoge winstmarges kunt verkopen zonder zelf de verzending te hoeven regelen.

De trainingen zijn van te voren opgenomen en zijn online beschikbaar. Hierdoor kan jij de training op je eigen tempo volgen. Je kan de lessen bekijken vanaf je desktop of mobiel, overal en wanneer jij het wilt.

Verder is er geen technische kennis of ervaring nodig. Alles wat de deelnemers moeten weten wordt stap-voor-stap uitgelegd in deze cursus.

Ben je nieuwsgierig naar deze cursus? En wil jij meer leren over het beginnen van een kleding webshop? Klik dan snel op de knop hieronder!

Wil jij meer leren over het beginnen van een winstgevende kleding webshop?
Klik op de knop hieronder om direct meer te leren over het beginnen van een kleding webshop

Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*