Investeren in cryptomunten – een handleiding om direct te beginnen!11 minuten leestijd

Investeren in cryptomunten – een handleiding om direct te beginnen!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">11</span> minuten leestijd</span>

Investeren in cryptocurrency werd geruime tijd door een kleine groep toegewijde investeerders als een innovatieve actie beschouwd. Op dit moment hebben de meeste mensen gehoord over de gigantische winsten die investeren in cryptomunten kan kan genereren, evenals over opmerkelijke tekortkomingen waar sommige investeerders onder leden.

Een bepalend kenmerk van de cryptocurrency is de hoge vluchtigheid. Daarom moeten alle beleggers en handelaars rekening houden met alle risico’s en hun strategieën voortdurend aanpassen om aan de top te blijven. In dit artikel gaan we in op verschillende soorten beleggingsstrategieën om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Het investeren in cryptomunten kan een belangrijk onderdeel zijn om financieel onafhankelijk te worden, en is daarom erg interessant. In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten!

Handelen en investeren in cryptomunten: wat is het verschil?

Investeren in cryptomunten 6

Investeren en handelen zijn twee verschillende methoden om te profiteren van bewegingen op financiële markten. Hoewel ze hetzelfde doel hebben, verschilt de methoden.

Hier is hoe we de verschillen tussen beleggen en handelen kunnen samenvatten:

 • Periode – Investeren is een verplichting voor de lange termijn. Er zijn vaak gevallen waarin beleggers hun vermogen jaren en zelfs decennia hebben behouden. Handel vindt plaats in veel kortere perioden: dagelijkse, maandelijkse of driemaandelijkse tijdsbestekken. Ze profiteren meestal van snelle prijsschommelingen die beleggers doorgaans negeren.
 • Frequentie van transacties – In het verlengde van het vorige onderscheid is het bekend dat handelaren veel meer orders plaatsen. Aangezien de prijsveranderingen op korte termijn op zichzelf geen significante winsten kunnen opleveren, moeten handelaren dit feit goedmaken met hogere handelsvolumes. Beleggers hebben de neiging om minder transacties uit te voeren.
 • Risico’s – Geen enkele manier van investeren in de cryptocurrency markt is zonder risico’s. Handelen wordt echter beschouwd als een benadering met een hoog risico / hoog rendement. Alleen al het feit dat handelaren meer transacties doen, betekent dat ze zichzelf blootstellen aan bijna dagelijkse risico’s. Bij het investeren stapelen de winsten zich zeer geleidelijk op. De risico’s zijn er nog, maar ze zijn niet zo groot.
 • Houding – Handelen vereist meer technische vaardigheden en investeren vereist een dieper begrip van de markt. In veel opzichten bestuderen beleggers de psychologie van de markt, en traders zijn meer bezig met cijfers en grafieken.

Twee manieren van analyseren voor investeren in cryptomunten

Er zijn ruwweg twee manieren om de markt voor investeren in cryptomunten te analyseren, dit zijn fundamentele analyse en technische analyse.

Fundamentele analyse is gebaseerd op hoe de activaprijs wordt beïnvloed door de marktbewegingen en nieuws over het bedrijf. Deze factoren omvatten financiële verklaringen van het topmanagement, winstmarges, nieuws over cryptocurrency, politieke evenementen en zelfs natuurrampen. Op basis van deze onderliggende krachten kunnen analisten beoordelen of de activa te laag of te hoog geprijsd is.

Technische analyse maakt gebruik van prijsgrafieken, weerstand en ondersteuning, indicatoren, patronen en trends uit het verleden om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Met andere woorden, het geeft marktdeelnemers een uitgebreid overzicht van de prestatiestatistieken uit het verleden. Bovendien bestudeert het de interactie van vraag- en aanbodkrachten, waarvan wordt aangenomen dat ze ook de prijs beïnvloeden.

De belangrijkste verschillen tussen de twee benaderingen kunnen worden beschreven in de volgende punten:

 • Fundamentele analyse houdt rekening met langere periodes van vermogenshistorie. In deze context is het waarschijnlijker dat fundamentele analyse wordt gebruikt voor langetermijnhandel. Technische analyse is beter geschikt voor kortetermijn- en swingtraders.
 • Beleggers passen meestal fundamentele analyse toe, terwijl handelaren de voorkeur geven aan technische analyse. De eerste informeert beleggers over de vraag of ze het actief voor een bepaalde periode moeten kopen en houden, en de tweede adviseert over snelle winsten.
 • Technische analyse houdt normaal gesproken geen rekening met de huidige gebeurtenissen, maar bestudeert hoe het activum zich in het verleden heeft gedragen.
 • Technische analyse is beter in het bepalen van het juiste moment om de markt te betreden en te verlaten, terwijl fundamentele analyse de intrinsieke waarde van de activa bestudeert.

Hoe te investeren in cryptomunten? Enkele strategieën uitgelegd

Investeren in cryptomunten 2

Een interessante discussie als het gaat om investeren in cryptocurrency is dat ze persoonlijk zijn. Bepaalde strategieën zijn geschikt voor de ene persoon en blijken volkomen nutteloos te zijn voor een ander. Dus als investeerder is het niet uw doel om de meest winstgevende strategie te vinden, maar degene waar u zich op de lange termijn aan kunt houden.

Als u een strategie ziet die te mooi is om waar te zijn, is dit hoogstwaarschijnlijk een reclametruc. We zullen de meest voorkomende strategieën een voor een bekijken, zonder de nadelen ervan over het hoofd te zien. Hoe beter u geïnformeerd bent over de goede en de slechte, hoe betere resultaten u zult behalen.

Hieronder staan de 9 beste manieren om te beginnen met investeren in cryptocurrency.

Lange termijn investeren (HODL)

HODL is een opzettelijk onjuiste spelling van het woord “hold”. De strategie voor het investeren in cryptomunten is erop gericht om crypto gedurende lange tijd vast te houden zonder uit te betalen. Het wordt meestal gebruikt door beginnende investeerders, omdat het gemakkelijk uit te voeren en duidelijk is. Het idee achter de strategie is gebaseerd op een algeheel hoopvol sentiment over de cryptocurrency markt.

Er is geen definitief antwoord over de vraag of langetermijninvesteringen de juiste benadering zijn voor investeerders. HODL levert investeerders winst op in specifieke omstandigheden, namelijk wanneer de markt stijgt. In deze context zult u inderdaad geld kunnen verdienen door simpelweg uw vermogen vast te houden terwijl het in waarde stijgt.

Eerlijk gezegd worden langetermijninvesteringen soms als een onrendabele strategie beschouwd. Hoewel het met succes kan worden gebruikt, laat het geen kans op winst als de trend omkeert. Door vast te houden aan HODL, loopt u mogelijk verschillende winstgevende kansen mis die worden geboden door meer gecompliceerde strategieën.

Voordelen

 • Gemakkelijk
 • Goed tijdens uptrends

Nadelen

 • Niet genuanceerd genoeg
 • Vreselijk in een neerwaartse trend
 • Kans op potentiële verliezen

Gemiddelde positie en vervolgens HODL

Het creëren van een gemiddelde positie betekent dat de aankoop van een cryptocurrency wordt uitgesmeerd over een langere periode, bijvoorbeeld een jaar. Dit wordt ook wel dollar cost average (DCA) genoemd. Vanwege de volatiliteit van de cryptomarkt is het kopen van activa in kleine termijnen een uitstekende keuze voor het opbouwen van longposities. Beleggers spelen voornamelijk op safe – zonder al te riskant te zijn, maar ook met minder potentiële winsten.

U bent vrij om het schema voor het kopen van de activa te bepalen – maandelijks, wekelijks, dagelijks, enz. Er zijn twee meest voorkomende middelingsstrategieën: middeling van de kosten van dollars en middeling van waardekosten.

De eerste houdt in dat je met regelmatige tussenpozen gelijke dollarbedragen van de crypto investeert. Bij de tweede draagt ​​een belegger bij aan zijn portefeuille op basis van het eerder behaalde winst- of verliespercentage. Het geeft u de flexibiliteit om te kiezen of u een bepaalde maand wilt overslaan, wilt proberen om alleen op de dips te kopen, enz.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Vermijdt spontane beslissingen
 • Minder gevallen van slechte timing

Nadelen

 • Geen aandacht voor veranderende omgeving
 • Meer transacties en dus ook meer transactiekosten
 • Kan resulteren in een lager rendement

Handelen: laag kopen en hoog verkopen

De naam van de strategie spreekt voor zich: koop wanneer u denkt dat de prijs van een cryptomunt laag genoeg is, en verkoop nadat het in waarde is gestegen. De beslissing over welke crypto u wilt kopen, is gebaseerd op historische waarden en huidige marktomstandigheden. Hoewel het misschien moeilijk is om deze strategie consequent te gebruiken, heeft het een behoorlijk niveau van populariteit bereikt.

Om hun winsten met deze strategie veilig te stellen, stellen beleggers vaak een stop-loss in. Sommige gaan zelfs nog verder en passen technische analyse toe en kopen / verkopen op basis van ondersteuningsniveaus, voortschrijdende gemiddelden enz. Het wordt ook aanbevolen dat beleggers transactiekosten in de gaten houden.

Het kan voor beleggers echter moeilijk zijn om te bepalen wanneer de prijs te hoog of te laag is. Veel investeerders moeten een balans vinden tussen wachten om de winst te verhogen en tevreden zijn met het gerealiseerde. Experts raden aan om deze strategie aan te vullen met andere tools, zoals voortschrijdende gemiddelden en algemeen marktsentiment.

Voordelen

 • Geschikt voor beginners en gevorderde investeerders
 • Speelt in op paniekverkopen op de markt
 • Werkt voor verschillende markten, ook zijwaarts

Nadelen

 • Onderzoek vereist
 • Onvoorspelbaarheid van de meeste activa
 • Psychologische obstakels in termen van kopen / verkopen

Een handelsbot gebruiken voor daghandel

Investeren in cryptomunten 5

Geautomatiseerde software voert dezelfde activiteit uit als een menselijke handelaar, maar met parameters die in het programma zijn geschreven.

Handelsstrategieën die in handelsbots zijn geïntegreerd, zijn over het algemeen eenvoudig en meer gestructureerd. Omdat ze moeten worden opgesplitst in een reeks activiteiten, kunnen ze niet al te ingewikkeld zijn. Anders zal het moeilijk te configureren zijn en zal het resulteren in handelsfouten.

Degenen die vooraf gemaakte strategieën op handelsplatforms kopen, moeten de risico’s beseffen. U kunt aanzienlijke winsten maken omdat de bot snel reageert op marktveranderingen, 24/7 kan handelen en geen emoties heeft. Tegelijkertijd kunt u, als uw strategie niet klopt, een reeks verliezen oplopen.

Voordelen

 • Minimaal onderhoud
 • Minder psychologische druk
 • Honderden markten en activa om in de gaten te houden

Nadelen

 • Risico’s van het automatiseren van consistente verliezen
 • Vereist enige programmeervaardigheden
 • Onvermogen om makers te verifiëren

Een handelsbot gebruiken om te investeren

Het automatiseren van het investeringsproces komt minder vaak voor dan handelen. De reden is dat handelsbots gericht zijn op snelle marktanalyse en orderuitvoering, wat niet vaak het hoofddoel is bij investeren. Als u de bot echter uw portefeuille laat beheren met stop-loss en strategieën met een laag risico kiest, kan dit vruchtbare resultaten opleveren.

Verschillende bots hebben verschillende functies en investeerders kiezen ze afhankelijk van hun strategie. Houd er rekening mee dat veel functies niet van toepassing zijn als u bijvoorbeeld uw activa voor de lange termijn wilt HODLen.

Hoewel er veel voordelen zijn aan geautomatiseerd beleggen, is het misschien niet perse de beste keuze voor iedereen. Casual investeerders zijn niet het primaire publiek voor bots en zijn misschien beter af zonder hen. Maar als u van plan bent om consistente investeringen te doen en het voor risico gecorrigeerde rendement wilt maximaliseren, kunt u veel profiteren van geautomatiseerde platforms.

Voordelen

 • Haalt emoties eruit
 • Houdt investeerders gedisciplineerd
 • Ondersteunt meerdere accounts

Nadelen

 • Geen volledig hands-off oplossing
 • Niet de beste keuze voor langetermijnbeleggers
 • Risico op oplichters

Valuta- en wisselarbitrage

Cryptocurrency uitwisselingen variëren in termen van liquiditeit, handelsvolume en vervolgens prijzen voor bepaalde activa. Marktveranderingen hebben een verschillende invloed op kleine en grote valuta’s. Meestal hebben grotere beurzen lagere tarieven. Met een arbitragestrategie kopen handelaren daar activa en verkopen ze deze op de kleinere beurzen.

Vaak zal er ook een tijdslot zijn nadat grote beurzen prijsveranderingen hebben ondergaan, en voordat ze plaatsvinden op kleine beurzen. Omdat prijzen niet tegelijkertijd aanpassen, kunt u profiteren van deze prijsverschillen. De strategie is eenvoudig, maar vereist veel tijd en toewijding.

Om uw winstkansen te maximaliseren, moet u het handelsvolume vergroten. De prijsveranderingen zijn niet altijd significant, dus u moet dit goedmaken door een behoorlijke hoeveelheid cryptocurrency te investeren. Ten slotte moeten beleggers op zoek gaan naar transactie-, aanbetalings- en opnamekosten, die een aanzienlijk deel van hun winst kunnen opbrengen.

Voordelen

 • Onmiddellijke winst
 • Veel beurzen en valuta’s om uit te kiezen
 • Profiteert van vluchtigheid


Nadelen

 • Wisselkoerskosten
 • Kapitaalvereisten

ICO investeren (Initial Coin Offering)

Deze strategie voor investeren in cryptomuntenb richt zich op nieuwe cryptomunten. ICO’s zijn een crowdfunding methode waarbij technische makers tokens verkopen die later worden vervangen door altcoins nadat het bedrijf actief is. Het voordeel is dat tokens kunnen worden verhandeld op beurzen en in de loop van de tijd aanzienlijk in waarde kunnen stijgen.

Er zijn twee belangrijke ICO-investeringsstrategieën, die in wezen tegengestelde benaderingen zijn. De eerste, direct verkopen, houdt in dat je de tokens koopt en ze vrijwel onmiddellijk verhandelt. Als er een goede vraag is naar het token en het bedrijf is populair, kun je goede winsten maken. Echter wanneer u in eerste instantie een kleine investering doet, zijn de winsten mogelijk niet enorm.

Als alternatief kunnen beleggers de houdingsmethode kiezen. Het uitgangspunt achter deze tactiek is dat de investeerders het bedrijf en zijn technologie veelbelovend vinden en rekenen op hun toekomstig succes. Het vereist wat onderzoek. Voordat u investeert, moet u hun bedrijfsmodel, het ontwikkelingsteam, het totale aanbod en de inflatie, enz. Kennen.

Voordelen

 • Hoog potentieel rendement op de initiële investering
 • Hoge liquiditeit
 • Beschikbaar voor iedereen

Nadelen

 • Extreme prijsschommelingen
 • Geen eigendom
 • Risico op Ponzi-schema’s en oplichting

Beheer van beleggingsfondsen

Beheer van beleggingsportefeuilles omvat het organiseren en onderhouden van investeringen om specifieke doelen te bereiken. Afhankelijk van deze doelstellingen kunnen beleggers kiezen uit verschillende strategieën, assetallocatie, risicobeheermethoden, enz.

Een van de benaderingen is passief beheer. In dit geval hebben beleggers meestal een vaste activaspreiding en proberen ze niet beter te presteren dan de marktomstandigheden. Omdat er geen actieve handel bij betrokken is, zijn de bijbehorende kosten vrij laag.

Actief beheer houdt daarentegen in dat beleggingen worden gekozen die beter presteren dan een of andere marktbenchmark. Het brengt hogere vergoedingen met zich mee, en sommige onderzoeken suggereren dat het geen consistente winst genereert zoals geadverteerd.

Voordelen

 • Niet te ingewikkeld
 • Gediversifieerde investeringen
 • Vaste bron van inkomsten

Nadelen

 • Instap- en uitstapkosten
 • Beperkte controle over activaselectie
 • Fiscale inefficiëntie

Mining en het combineren van alle bovenstaande strategieën

Investeren in cryptomunten 7

De discussie over welke strategie voor het investeren in cryptomunten beter is, is eindeloos. Uiteindelijk zullen elke portefeuillemanager en analist het erover eens zijn dat u uw beleggingsdoelen op veel verschillende manieren kunt bereiken. Er is geen juist antwoord op wat u ongetwijfeld winst zal opleveren, dus u moet meer adaptief worden en strategieën combineren als u denkt dat ze op die manier beter zullen werken.

Alle hierboven beschreven strategieën hebben unieke kenmerken en beleggers kunnen sterke en zwakke punten in hun voordeel uitspreken. U kunt bijvoorbeeld actieve en passieve strategieën combineren. De eerste zal waarschijnlijk een hogere opbrengst opleveren, en de tweede zou meer consistente resultaten moeten opleveren.

Er zijn echter moeilijkheden. Net zoals er geen perfecte strategieën zijn, is er ook geen ‘juiste’ manier om strategieën te combineren. En als u denkt dat u over voldoende kennis en middelen beschikt, kunt u uw vaardigheden op het gebied van mining of een andere crypto-activiteit uitproberen die bij uw stijl past.

Voordelen

 • Haal het beste uit twee werelden
 • Lagere fondskosten
 • Beter risicobeheer

Nadelen

 • Vereist meer marktkennis
 • Risico’s van onjuiste combinaties

Dingen om te overwegen voordat u een strategie maakt om te investeren in cryptomunten

Elke succesvolle investering heeft een goedgeschreven, meetbare en reproduceerbare strategie. Het probleem begint wanneer beleggers zonder veel overleg van vooraf gemaakte strategieën naar het creëren van hun eigen strategieën springen. Enkele van de belangrijkste punten waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van een strategie die bij u past, zijn:

 • Uw huidige financiële situatie – Een gedegen financieel plan zou uw eerste stap moeten zijn. Er zijn geen garanties dat investeringen grote winsten opleveren. Dus, wat is uw inkomen na belastingen versus bestedingspercentage, en hoeveel geld kunt u gemakkelijk besteden aan beleggen?
 • Uw risicotolerantie en gewenst rendement – Uw risicobeheerplan en toekomstige strategie moeten rekening houden met de inherente risico’s van specifieke activacategorieën. Hoeveel risico bent u bereid te nemen voor een hoger beleggingsrendement?
 • De tijdlijn waarmee u gaat werken – Een strategie voor de lange termijn, d.w.z. voor decennia, zal veel verschillen van de strategie die voor meerdere jaren is ontworpen. Spaart u voor pensionering of heeft u een kortere en veiligere strategie nodig?
 • Toepasbaarheid op verschillende marktomgevingen – Beleggers moeten erkennen dat de markt niet altijd aan hun kant zal staan. Hoe zou uw strategie presteren in verschillende omstandigheden, en kent u de sterke / zwakke punten ervan?
 • De maatstaf voor de effectiviteit van uw beleggingsstrategie – Strategieën moeten van tijd tot tijd opnieuw worden bezocht en aangepast. Weet u hoe u kunt beoordelen of de strategie past bij uw beleggingsdoelen?

FAQ – investeren in cryptomunten

Het is logisch als u vragen heeft over investeringsstrategieën en de cryptocurrency markt in het algemeen. Hier zijn enkele veelgestelde vragen van crypto investeerders:

Wat heb ik nodig om te beginnen met beleggen?

Handelsplatforms voor cryptocurrency bieden voldoende begeleiding en hulp voor investeerders die net beginnen. Met deze services kunt u uw portefeuille beheren, de juiste strategieën en financiële instrumenten kiezen om mee te werken.

Hoe kies ik een cryptocurrency om in te investeren?

Elke activaklasse op elke financiële markt moet worden geanalyseerd op basis van: intentie achter het project, de sterkte van het team en marktwaarde. Grondig onderzoek moet uitwijzen in welke cryptocurrency het waard is om in te investeren.

Hoe werken virtuele portefeuilles?

Met virtuele wallets kunnen gebruikers cryptocurrencies ontvangen, verzenden en opslaan. Het bestaat alleen elektronisch omdat er geen fysieke equivalenten van crypto zijn. Hiermee kunt u uw geld overboeken naar een andere e-wallet, zoals een creditcard die door de bank is uitgegeven.

Er zijn ook hardware wallets, hier heb ik eerder een artikel over geschreven. Hardware wallets bieden veel mogelijkheden ten op zichte van virtuele wallets, dus het is zeker waard om je hier ook in te verdiepen!

Hoe bescherm ik mijn geld tegen hackers?

Er zijn een paar hoofdregels om uw geld veilig te houden:

 • Gebruik altijd tweefactorauthenticatie
 • Houd uw transactiegeschiedenis in de gaten
 • Verdeel uw winst over meerdere portefeuilles
 • Gebruik wachtwoordgeneratoren
 • Verlaag uw algehele kwetsbaarheid van het besturingssysteem
 • Gebruik een hardware wallet

Is het waar om te investeren in cryptomunten?

De markt voor cryptocurrency zal naar verwachting niet snel zijn beloop hebben. Integendeel, het momentum dat het de afgelopen jaren heeft gewonnen, drijft het steeds verder. Met het groeiende aantal altcoins zijn er altijd nieuwe activa om in te investeren.

Belangrijkste vraag: hoe te investeren in cryptocurrencies?

Beslissen over een cryptocurrency investeringsstrategie en specifieke cryptomunten is een ingewikkelde reis. Het komt uiteindelijk neer op vallen en opstaan – als je jezelf onderdompelt in een nieuwe markt, zal je langzaamaan leren waar je goed in bent en welke technieken je moet vermijden.

Om de impact van fouten te minimaliseren, moet u uw specifieke beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie, beschikbare fondsen en specifieke voorkeuren bepalen. Dan zie je duidelijk welke strategie het beste bij je past. Het kan iets uit deze lijst zijn, of misschien kom je een nog betere tegen voor je doelen.

Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*