Hardware wallet kopen? Hier lees je alles wat je moet wetten, 2022 update!7 minuten leestijd

Hardware wallet kopen? Hier lees je alles wat je moet wetten, 2022 update!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">7</span> minuten leestijd</span>

Cryptocurrencies zijn een open en snel evoluerend financieel instrument dat grotendeels ongereguleerd is. Dit betekent niet dat je geen cryptocurrencies moet kopen, eerder heb ik namelijk een artikel geschreven over hoe jij geld verdient met Bitcoin. Echter betekent dit wel dat je stappen moet ondernemen om ervoor te zorgen dat je munten veilig zijn. Waar je jouw munten bewaart is een belangrijk onderdeel om ze veilig te houden, en hardware wallets bieden uitstekende bescherming. Wil jij een hardware wallet kopen? In dit artikel lees je alles over hardware wallets!

Wat zijn cryptocurrency wallets?

Laten we, voordat we verder gaan, de verschillende soorten wallets om cryptocurrencies te bewaren eens nader bekijken.

Een cryptocurrency wallet is een portemonnee waarin je cryptocurrencies worden opgeslagen. Het kan ook worden gebruikt om cryptocurrencies te verzenden en te ontvangen. Wallets kunnen grofweg worden onderverdeeld in de volgende twee categorieën:

 •  Hot wallets.
 •  Cold wallets.

Hot wallets

Dit zijn wallets die zijn verbonden met internet. Hoewel deze wallets gemakkelijk te verhandelen zijn, zijn ze kwetsbaar voor aanvallen. Mobiele wallets, Exchange wallets en desktop wallets zijn voorbeelden van actieve wallets.

Dit zijn geen hardware wallets en daarom ga ik hier niet te uitgebreid op in.

Cold wallets

Cold wallets zijn wallets die niet met het internet zijn verbonden en dus veiliger zijn voor bijvoorbeeld hackers. Hardware wallets zijn cold wallets. Wil jij een hardware wallet kopen? Dan is de veiligheid een van de belangrijkste voordelen.

Een hardware wallet is dus simpelweg een cryptocurrency wallet, waarmee je jouw cryptocurrencies zoals Bitcoins en Ethereum op een veilige plek kunt opslaan. Cryptocurrencies die in de hardware wallet worden bewaard, worden offline bewaard, wat betekent dat ze niet blootgesteld kunnen worden aan online hackpogingen. Je kunt de wallet altijd loskoppelen. Dit zorgt ervoor dat de hardware wallet alleen met het internet verbonden is wanneer jij dat wilt.

Wil jij een hardware wallet kopen? Dit zijn de verschillende soorten hardware wallets

Er zijn verschillende soorten hard wallets te koop. Nu is je vraag natuurlijk welke hardware wallet moet ik kopen? Hieronder beschrijf ik een paar voorbeelden.

Ledger

Ledger is een van de meest gerespecteerde en geloofwaardige bedrijven in de industrie voor hardware wallets. Ze gebruiken hun technologie om beveiligingsoplossingen te ontwikkelen.

Ledger heeft meerdere hardware wallets. Daarnaast is het bedrijf ook van plan Ledger Vault te lanceren, een beveiligingsoplossing voor banken, hedgefondsen en family offices die willen investeren in cryptocurrencies.

Nu je Ledger een beetj ekent, laten we eens kijken naar hun twee belangrijkste hardware wallets: Ledger Nano S en Ledger Nano X.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is een veelgebruikte hardware wallet. Het is een compact USB-apparaat. Het heeft ongeveer de grootte van een kleine usb stick, de afmetingen zijn 39 x 13 x 4 mm en de Ledger Nano S weegt slechts 5,9 g.

Munten die compatibel zijn met Ledger Nano S.

Volgens de website van Ledger ondersteunt de Ledger Nano S 1.184 verschillende cryptocurreny. Deze omvatten de meeste belangrijke, zoals:

 •  Bitcoin (BTC)
 •  Bitcoin Cash (BCH)
 •  Binance Coin (BNB)
 •  Cardano (ADA)
 •  Script (DASH)
 •  Dogecoin (DOGE)
 •  Eos (EOS)
 •  Ethereum (ETH)
 •  Ethereum Classic (ETC)
 •  Litecoin (LTC)
 •  Monero (XMR)
 •  Rimpel (XRP)
 •  Stellair (XLM)
 •  Ketting (USDT)
 •  Tron (TRX)
 •  Zcash (ZEC)
hardware wallet kopen 3
Voor- en nadelen Ledger Nano S

De Ledger Nano S ondersteunt dus een breed scala aan valuta’s. De installatie is vrij eenvoudig en duidelijk. Ook kan de Ledger Nano S applicaties van derden draaien, er momenteel 18 installeerbare applicaties. De belangrijskte punten van ed Ledger Nano S zijn:

 1.  Het kan worden geïntegreerd met een groot aantal applicaties.
 2.  Het is een zeer betaalbare hardware wallet (€ 67,95), die een zeer hoogwaardige propositie biedt.
 3.  Het herstelproces kan alleen vanaf het apparaat worden uitgevoerd zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten.
 4.  Het heeft Ledger-beveiligde chiptechnologie.
 5.  Vrij discreet uiterlijk, omdat het lijkt op een simpele USB stick. Het is ook vrij licht, zodat het gemakkelijk kan worden gedragen.

Het is ook goed om te weten dat de Ledger Nano S geen open-source hardware systeem is.

Ledger Nano S activeren

Om de Ledger Nano S te activeren, moet je deze via een USB-kabel op je computer aansluiten. Als je ervoor kiest om een ​​nieuwe wallet aan te maken, moet je de pincode bevestigen. Het is belangrijk dat je de pincode onthoudt, omdat je deze elke keer nodig heeft als je zich opnieuw wilt aanmelden bij je Ledger Nano S.

Ledger Nano X

De Ledger Nano X calimt op dit de beste hardware wallet op de markt te zijn. Het ziet er geweldig uit en is erg veilig. Het kost momenteel € 119. De Ledger Nano X heeft een superieure beveiliging dankzij het gebruik van twee chips. Het bevat een Bluetooth-functie waarmee gebruikers de Nano X kunnen gebruiken met hun laptop of smartphones, zonder dat een kabel nodig is.

Het belangrijkste verschil tussen Ledger Nano X en Ledger Nano S is dat de eerste meerdere cryptocurrencies tegelijk kan bevatten. Op de Nano S moesten gebruikers apps installeren en verwijderen om een ​​bepaalde wallet handmatig te gebruiken. Gebruikers kunnen echter meerdere cryptocurrencies tegelijkertijd op Nano X bewaren.

Kenmerken van de Ledger Nano X.
 •  Afmetingen: 73 x 18,6 x 11,75 mm Gewicht: 34 g.
 •  Het is gemaakt van roestvrij staal en kunststof.
 •  Het wordt aangedreven door een 100 mAh-batterij.
 •  Bewaar meerdere cryptocurrencies tegelijkertijd.
 •  Het geeft je toegang tot DEX zoals Binance.
Munten die compatibel zijn met Ledger Nano X.

Ledger Nano X ondersteunt dezelfde valuta als Nano S. Enkele van de belangrijkste beschikbare zijn:

 • Bitcoin
 • Bitcoin cash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Monero
 • Neo
 • Binance Coin
 • ERC20-tokens
Voor- en nadelen Ledger Nano X

De installatie is vrij eenvoudig en duidelijk. De Ledger Nano S ondersteunt een breed scala aan valuta’s en hij heeft Bluetooth-functionaliteit, waardoor hij gemakkelijk onderweg te gebruiken is.

Het herstelproces kan eenvoudig vanaf het apparaat worden uitgevoerd zonder het zelfs maar op een computer aan te sluiten. De hardware wallet heeft Ledger-beveiligde chiptechnologie.

Daarnaast heeft de Ledger Nano X ook vrij discreet uiterlijk, omdat het lijkt op een simpele usb stick. Bovendien is het relatief licht, zodat het gemakkelijk kan worden gedragen.

Zoals eerder genoemd in dit artikel kan met de Ledger Nano X meerdere applicaties en valuta’s tegelijkertijd in de wallet worden uitgevoerd.

De Ledger Nano X is geen open-source hardware. Daarnaast kan de gebruikersinterface voor nieuwkomers wat moeilijk te begrijpen zijn.

Trezor One

De Trezor One was de eerste beveiligde en geldige Bitcoin hardware wallets. Het is niet zo discreet als Ledger, het ziet eruit als een kleine rekenmachine met een OLED-display. De Trezor wallet kan worden gebruikt op Android-apparaten met Trezor Wallet, Mycelium en Multibit HD. Trezor One creëert een geïsoleerde omgeving voor het utivoeren van offline transacties. Trezor One minimaliseert het risico van detectie van privésleutels, zelfs als uw pc is geïnfecteerd met malware.

Elke Trezor One wallet heeft een pincode. Het PIN-systeem van Trezor heeft ook een geïntegreerd systeem dat elke poging tot hack voorkomt. Na elke verkeerde gok neemt de wachttijd tussen twee gissingen toe met een macht van twee. Het maken van 30 aannames kost tot 17 jaar.

Trezor One-compatibele munten

 Volgens de website van Trezor ondersteunen ze 1064 verschillende cryptocurrencies. Deze omvatten de volgende munten:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin cash
 • Litecoin
 • Stellar
 • Ethereum classic
Voor- en nadelen Trezor One

De Trezor one is eenvoudig in gebruik. Het heeft een zeer elegant ontwerp. Daarnaast kan het op alle apparaten worden gebruikt, zolang ze worden ondersteund met Windows, Mac OS X of Linux. De willekeurig gegenereerde pincode houdt je apparaat veilig en beveiligd.

De Trezor One kost € 79,95. Ook is het goed om te weten dat de Trezor One op dit moment geen ondersteuning biedt voor Ripple (XRP), Cardano (ADA), Monero (MXR) en Tezos (XTZ).

Not your keys, not your coins! Belangrijk om te weten om een hardware wallet te kopen

Hardware wallet kopen 1

Not your keys, not your coins is een beroemde uitspraak in de wereld van cryptocurrency. Kortgezegd betekent dit dat wanneer je geen toegang hebt tot jouw acocunt (keys), heb jij ook geen toegang meer tot jouw account (coins).

Laten we eens kijken naar het begrip “eigendom” in de wereld van cryptocurrencies, om beter te begrijpen wat ik hiermee met.

Wanneer je een cryptocurrency bezit, bezit je een “privésleutel”, een essentieel stuk informatie dat wordt gebruikt om uitgaande transacties op het blockchain-netwerk te autoriseren. Iedereen met kennis van deze sleutel kan het geld uitgeven. Vandaar de beroemde uitdrukking “Not your keys, not your coins”.

Als je jouw cryptocurrency op een beurs bewaart, vertrouw je deze privésleutels toe aan een derde partij. Hoewel beurzen enkele basisniveaus van beveiliging bieden, is het een feit dat de meeste handelsplatforms geen beveiligingsbedrijven zijn, en je vertrouwt erop dat ze jouw privésleutels beschermd houden, ongeacht de maatregelen die ze besluiten te implementeren. Je hebt er ook vertrouwen in dat het handelsplatform je activa niet kwaadwillig zal gebruiken.

Het feit is dat als crypto-investeerder in 2022 de beveiliging serieus moet nemen. Hoewel het beveiligingsbewustzijn nog niet is waar het zou moeten zijn, is het goede nieuws dat steeds meer beleggers in cryptocurrency slimmer worden en de controle over hun beveiliging in eigen handen nemen met behulp van hardware wallets.

En omdat jij dit artikel leest begin jij ook steeds meer te leren over de beveiliging in de wereld van cryptocurrencies!

Waarom zou jij een hardware wallet kopen?

Een van de meest gestelde vragen zijn: “Heb ik een hardware wallet nodig om mijn crypto-activa te beschermen?”

Hardware wallet kopen 4

Dit is een vraag die elke dag wordt gesteld door mensen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrencies, early adopters, gevorderde handelaren met veel ervaring in cryptocurrencies, instellingen en alle anderen. Deze vraag heeft een eenvoudig antwoord: Ja, dat moet je zeker doen!

Met een reeks spraakmakende aanvallen op grote crypto platformen, evenals een gestage stroom van krantenkoppen over individuele crypto-aanvallen, is het duidelijker dan ooit dat beveiliging een prioriteit moet zijn voor alle crypto-investeerders, hoe groot of klein je ook bent.

Wil jij een hardware wallet kopen? Dit kan bij hardware wallet online. Zij zijn officieel verkoper van onder andere de Ledger en Trezor wallets, en een van de grootste verkopers in Nederland.

Op de website van hen vind je nog veel meer informatie over hardware wallets, en alles wat je moet weten om er een te kopen. Klik snel op de gele knop hieronder en ga direct naar de website!

Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*