Gouden munten kopen? Hier lees je alles over de valkuilen!9 minuten leestijd

Gouden munten kopen? Hier lees je alles over de valkuilen!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">9</span> minuten leestijd</span>

Wil jij gouden munten kopen? Of misschien zilveren munten kopen?

Investeren in goud en zilver kan gemakkelijk, leuk en winstgevend zijn. Iedereen kan leren om goud en zilver te kopen. Een van de redenen waarom je gouden munten wilt kopen is als onderdeel van je strategie om financiële onafhankelijkheid na te streven. Omdat goud en zilver hun waarde behouden, zijn deze edelmetalen een mooie en solide langetermijninvestering. Zoals bij elke activiteit, omvat het proces van het kopen, verkopen en vasthouden van goud en zilver echter enkele nuances die belangrijk zijn om te begrijpen. Je zult bijvoorbeeld een beter geïnformeerde belegger zijn wanneer je beschikt over een basiskennis over trends op de goudmarkt, verschillende manieren om goud en zilver te kopen, waarden van gouden en zilveren munten en meer.

Dus eigenlijk ga ik je in de blog van vandaag vertellen over wat gouden en zilveren munten zijn, waarom goud en zilver een goede investering zijn, gouden en zilveren munten versus aandelen, investeren in gouden en zilveren munten en nog veel meer!

Wat is een gouden en zilveren munt?

Gouden munten kopen 2

We beginnen met het belangrijkst edelmetaal: Goud. Een gouden munt is een munt die grotendeels van goud is gemaakt. De hoogste gouden munten sinds 1800 zijn 90-92% goud (22 karaat), terwijl de meeste gouden edelmetaalmunten tegenwoordig puur goud zijn, zoals Britannia, de Canadese Maple Leaf en American Buffalo.

Goud is uniek in duurzaamheid (het roest of corrodeert niet), vervormbaarheid en het vermogen om elektriciteit en warmte te geleiden. Het kent veel industriële toepassingen, maar we kennen het vooral als basis voor sieraden en als munt. De kwaliteit van goud en zilver wordt dagelijks, maandelijks en jaarlijks bepaald door de markt. Goud wordt voornamelijk op sentiment verhandeld; de wetten van vraag en aanbod hebben minder invloed op de prijs.

Zilveren munten zijn mogelijk de oudste in massa geproduceerde vorm van munten. Zilver wordt al sinds de tijd van de Grieken als metaal gebruikt. Zijn zilveren drachmen waren populaire handelsmunten. De oude Perzen gebruikten tussen 612 en 330 v.Chr. Zilveren munten. Zilver heeft een internationaal valutasymbool van XAG onder ISO 4217.

In tegenstelling tot goud, fluctueert de prijs van zilver ook op de intentie voor industrieel gebruik. Hierdoor zijn de prijsschommelingen van de zilvermarkt grilliger dan die van goud. Dus hoewel zilver op dezelfde manier zal worden verhandeld als goud, beoefent de industriële vraag en aanbod van zilver een even sterke invloed uit op de prijs.

Waarom zou je gouden munten kopen?

Goud en andere kostbare harde metalen hebben een bijzondere aantrekkingskracht. Ze zijn glanzend, wegen een aanzienlijk bedrag en kunnen worden verwerkt tot munten en edelmetaalbaren die je kunt vasthouden en opslaan. In tegenstelling tot aandelen, obligaties en andere op de beurs verhandelde fondsen zijn gouden munten tastbare activa die in de loop van de tijd in waarde kunnen stijgen. De grote vraag is; Zijn gouden munten een goede investering of zijn ze slechts een ijdelheidsproject dat geen plaats heeft in de moderne investeringsportefeuille?

Beroemde investeerders zoals Warren Buffett geloven dat de dag van goud is aangebroken. Niet iedereen deelt echter dezelfde gevoelens als Buffett en de sterke handel in gouden munten wereldwijd weerspiegelt dit feit.

Investeren in edelmetalen trekt om verschillende redenen investeerders aan. Goud en zilver zijn de populaire soorten metalen die we hebben. Goud heeft het voordeel dat het een duurzaam metaal is dat historisch gezien zijn charme heeft behouden. Beleggers in zo’n grondstoffenmarkt gaan heen en weer over zilver en goud en beoordelen het afwisselend als een opslagplaats van waarde en metaal met zijn industriële toepassingen. Om deze reden is de waarde ervan grilliger. Omdat de zilverprijs echter lager is, is het voor de beginnende belegger gemakkelijker om met zilver aan de slag te gaan.

Wanneer investeringen zoals onroerend goed en de aandelenmarkt dalen, zoeken mensen naar edelmetalen zoals goud en zilver om in te investeren, omdat deze investeringen in tijden van turbulentie in waarde stijgen. Je kan winst maken door bij stijgende prijzen een deel van je investering te verkopen. Politieke crises en oorlogen zetten investeerders er ook toe aan om de stabiliteit van goud weer op te zoeken. Fysieke metalen zijn in deze situaties in trek, omdat het kostbaarheden zijn die je voor extra veiligheid in je bezit kan houden.

Wat zijn de voordelen van beleggen in gouden en zilveren munten?

Er zijn meerdere voordelen en meerder nadelen om gouden munten te kopen. Deze gaan we in dit hoofdstuk behandelen.

Laten we beginnen met het beschrijven van de voordelen om gouden munten te kopen. Er zijn veel voordelen, hieronder hebben we er een aantal uitgewerkt voor je.

Een ideaal bezit om door te geven aan erfgenamen

Omdat ze de neiging hebben om in de loop van de tijd en materiële activa te worden gewaardeerd, is het hebben van goud- en zilvergoudinvesteringen een zeer mooie aanwinst om door te geven aan je erfgenamen.

Het kan niet worden gehackt of verwijderd.

Welk percentage van je vermogen is momenteel in digitale vorm? Als de online wereld crasht of als je je vermogen buiten het internet wilt vestigen, kunnen fysieke metalen daarvoor zorgen. Een gouden munt in je hand is niet afhankelijk van elektriciteit, of je account waarin je je vermogen bewaard kan in dit geval niet worden gehackt.

Het kan privé en vertrouwelijk zijn.

Hoeveel van jouw gegevens zijn volgens jou privé in de wereld van vandaag? Als je wat privacy of geheimhouding wilt, behoren fysieke metalen tot de weinige beleggingen in activa die dit kunnen bieden.

Ze zijn draagbaar

Je kan fysieke metalen letterlijk overal ter wereld meenemen. Dit is natuurlijk gemakkelijker met goud dan met zilver, maar als je geld nodig hebt om te reizen of wat metaal wilt opslaan in een ander land, dan kan dat met fysieke metalen. Met deze gouden vorm kan je het zelfs gemakkelijker maken om de grens over te steken.

Wat zijn de nadelen van beleggen in gouden en zilveren munten?

Naast de voordelen is het ook belangrijk dat je de nadelen en valkuilen goed begrijp voordat je gouden munten gaat kopen.

Gouden munten kopen 6

Liquide middelen

Als je een gouden of zilveren munt in handen hebt, kan je deze niet direct gebruiken in het dagdagelijkse leven om mee te betalen. Hoewel sommige staten wetten hebben aangenomen die een wettig betaalmiddel voor goud en zilver vastleggen, is het nog steeds onmogelijk om voedsel of een nieuwe auto te kopen met gouden munten of zilveren munten. HIermee zou je je gouden munten eerst naar euro’s moeten omzetten.

Kosten

Net als bij elke investering die je koopt, zijn er kosten verbonden aan het kopen van gouden en zilveren munten. En deze vergoedingen zijn over het algemeen hoger dan wat je zou betalen om een ​​aandeel of obligatie te kopen (hoewel ze meestal lager zijn dan de vastgoedkosten). Een van de belangrijkste reden hiervoor is dat er ook een fysieke element is gekoppeld aan het wanneer je gouden munten koopt.

Opslag

Terugkomend op het fysieke gedeelte wanneer je gouden munten koopt, als je in gouden of zilveren munten investeert, moet je deze ergens bewaren. Externe opslag van goud en zilver brengt kosten met zich mee. Dit is wel veiliger ten opzichte van wanneer je het thuis bewaart. Met het bewaren van gouden en zilveren munten thuis loop je het risico dat het wordt gestolen of verloren gaat.

Waarom is het beter om in goud en zilver te beleggen dan op de aandelenmarkt?

Veel beleggers hebben een belang bij het beschermen en vergroten van hun vermogen door het vermogen in beleggingen te steken, zoals aandelen en obligaties. Dit soort beleggingen verschillen sterk van beleggingen in zilver en goud. Aandelen betekent dat de koper van de aandelen een deel van het bedrijf bezit dat wordt vertegenwoordigd door de aandelen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee beleggingscategorieën is dat de aandelen worden geclassificeerd als ‘eigen vermogen’, wat betekent dat de aandeelhouder een deel is van het bedrijf dat de aandelen uitgeeft, terwijl edelmetalen als ‘grondstoffen’ worden geclassificeerd, wat betekent dat de eigenaar metaal bevat een apart, fysiek product.

Aandeelhouders verdienen geld wanneer bedrijven aandelen bezitten om de winst te verbeteren of hun bedrijf te verbeteren, wat resulteert in een grotere vraag naar het bedrijf zelf, en dus de prijs van hun aandelen verhoogt.

Zilveren munten kopen

Investeerders in gouden en zilveren munten verdienen geld wanneer de vraag naar het edelmetaal toeneemt, waardoor de “prijs” van hun metalen stijgt.

Historisch gezien hebben aandelen het beter gedaan dan edelmetalen op het gebied van investeringen. Het bezitten van kostbare fysieke metalen bood stabiliteit, veiligheid en bescherming tegen inflatie, maar als het doel van een belegger was om op korte termijn winst te maken, was de aandelenmarkt vaak een betere keuze.

Daarnaast zijn de aandelen- en geldmarkten zelf steeds volatieler geworden. Dit heeft sterke prijsstijgingen tot gevolg, zelfs in één dag. Aangedreven door krachtige algoritmen heeft geautomatiseerde handel vrijwel het vermogen van een enkele belegger verpletterd. Hierdoor zijn veel beleggers bang voor de veiligheid van hun beleggingen in de markt.

Wat zijn belangrijke overwegingen om in gouden en zilveren munten te investeren?

Belangrijk om te realiseren is de aanhoudende en dreigende schuldencrisis waarmee Europa wordt geconfronteerd en, bij uitbreiding, ertoe leidt dat beleggers in recordhoeveelheden goud- en zilverstaven kopen. Kortom, investeerders zijn bereid het verhoogde verdienpotentieel van de aandelenmarkten op te offeren voor een hoger niveau van welvaartszekerheid.

Door in grondstoffen te beleggen, kan de belegger een fysiek en tastbaar product bezitten. Beleggers die aandelen kopen, verdienen wanneer ze investeren in de groei van hun bedrijf en het vergroten van hun winst, waardoor de aandelen van dat bedrijf aantrekkelijker worden en de aandelenkoers stijgt. Goederen stijgen in waarde wanneer er meer vraag is naar dat specifieke product. Neem bijvoorbeeld goud. In tijden van economische tegenspoed neemt de vraag naar goud toe, waardoor de prijs van goud stijgt.

Het kopen van gouden of zilveren munten als investering is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Amateur investeerders verdwalen vaak in een verscheidenheid aan opties: “Moet ik geslagen edelmetaal of munten kopen?”

Erger nog, er zijn gewetenloze drugsdealers die je zullen misleiden tot het kopen van verzamelobjecten met een hoge premie en die hun waarde na verloop van tijd niet zullen behouden.

Daarom is het essentieel om te weten over edelmetalen voordat je op deze markt stort.

Moet ik gouden munten of zilveren munten kopen?

Gouden munten kopen 4

Hoewel goud en zilver aantrekkelijke eigenschappen hebben, is goud de beste investering voor de gemiddelde belegger in edelmetalen. Goud heeft een veel grotere liquide markt, voornamelijk gedreven door investeringen en vraag naar sieraden. De prijs van goud is ook minder volatiel dan die van zilver.

Ondertussen heeft zilver ook een serieuze marktwaarde en een sterkere relatie met economische activiteit. Dit komt door zijn talrijke industriële toepassingen.

Het grote voordeel van zilver is dat het veel goedkoper is dan goud. Daarom is het toegankelijker voor kleine investeerders.

Een geschikte manier voor beleggers om zichzelf en hun rijkdom te beschermen, is door fysieke edelmetalen munten te kopen. De kopers van vandaag kunnen die stabiliteit nabootsen door gouden en zilveren munten te kopen. Het bezit van gouden en zilveren munten stelt beleggers in staat om alle zekerheid te krijgen en een kostbaar goed te bezitten waarvan de waarde alleen maar zal stijgen.

De fysieke eigenschap van gouden en zilveren munten als edelmetalen toont zijn voordelen in tijden van economische moeilijkheden. Eigenaren van traditionele valuta’s of beleggingen, zoals aandelen en obligaties, zien hun spaargeld verdampen, terwijl eigenaren van kostbare fysieke metalen hun vermogen omhoog zien schieten.

Het kopen van gouden en zilveren munten heeft vaak niet de charme van de enorme quick wins die aandelenmarkten kunnen bieden, maar de gestage groei en veiligheid zijn wel een belangrijke reden om toch gouden munten te kopen. Omdat ze waarde hebben die onafhankelijk is van valuta’s en aandelenmarkten, is het bezitten van edelmetalen de grootste zekerheid.

Hoe te investeren in gouden en zilveren munten

Er zijn verschillende veilige manieren om te beginnen met beleggen in uw gouden en zilveren munt. Een Exchange Traded Fund (ETF) is een waardepapier dat een grondstof of index volgt. Goud-ETF’s zijn een manier om in goud of zilver te beleggen. Omdat een ETF een verzameling van fondsen is, kan het enige bescherming bieden tegen volatiliteit.

Het zou echter het beste zijn als je ervoor zorgde dat u geen winst verliest door buitensporige handelskosten en commissies.

Met aandelen in goud of zilver bedrijven kan je beleggen in bedrijven die deze edele metalen winnen. Ze bieden vaak een goed rendement, maar dragen het risico van marktveranderingen. Het gaat er niet om rechtstreeks in het product te investeren. Het gaat om investeren in bedrijven die van het product hun bedrijf hebben gemaakt, in plaats van te investeren in het echte product.

Wil jij gouden munten kopen? En wil jij de valkuilen weten?

Gouden munten kopen 1

In dit artikel heb je veel gelezen over gouden munten kopen en waar je rekening mee moet houden.

Echter heb ik je nog niet verteld over de handleiding “De valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten” van drs. Harm van Wijk!

In deze gratis handleiding worden nog veel meer valkuilen besproken die je absoluut niet mag missen voordat je gaat investeren in gouden of zilveren munten!

Kortom, dit is de handleiding die je moet lezen. Daarnaast is deze gratis, dus waarom zou je het niet doen?

Harm van Wijk is de oprichter van de website beleggen.com en de schrijver van deze handleiding!

Wil jij meer weten over de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Klik dan snel op de knop hieronder!

Wil jij meer weten over de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten?
Klik dan snel op de knop hieronder!
GA DIRECT NAAR DE GRATIS HANDLEIDING

Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*