Geld verdienen met opties? Hier lees je alles wat je moet weten!8 minuten leestijd

Geld verdienen met opties? Hier lees je alles wat je moet weten!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">8</span> minuten leestijd</span>

Wil jij geld verdienen met opties? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over opties en hoe je hier geld mee kan verdienen. Zelfs als je nog niet bekend bent met opties zal dit artikel veel opheldering geven.

Het beleggen in opties kan een mooie extra stap zijn om dichter bij financiële onafhankelijkheid te komen. Daarom zijn opties ook erg interessant!

Wat zijn opties?

Geld verdienen met opties 1

Een optie is een contract dat de houder het recht geeft, maar niet verplicht is om uiterlijk bij het verstrijken van het contract een bepaald bedrag aan onderliggende activa tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen. Opties worden gekocht met een handelsrekening, net als de meeste andere activaklassen.

Opties zijn krachtig omdat ze uw portfolio kunnen verbeteren. Ze doen dit door het inkomen te verhogen, te beschermen en kunnen ook als hefboomwerking gebruikt worden. Afhankelijk van de situatie is er meestal een optie strategie dat past bij de doelstellingen van de belegger. Een populair voorbeeld is het gebruik van opties als een effectieve afdekking tegen dalingen op de aandelenmarkt om verliezen te beperken. Opties kunnen ook worden gebruikt om een ​​extra inkomen te genereren. Bovendien worden ze ook gebruikt voor speculatieve doeleinden, zoals wedden op de richting van aandelen.

Verschillende soorten opties

Er zijn verschillende soorten opties zoals de putoptie en de calloptie. In dit hoofdstuk gaan we deze opties bespreken. Hiermee snap je opties beter en ook hoe je geld kan verdienen met opties.

Wat is een putoptie?

Een putoptie is een contract dat de eigenaar het recht geeft om een ​​bepaald aantal onderliggende effecten tegen een vooraf bepaalde prijs binnen een bepaalde periode te verkopen (of short te verkopen), maar zonder verplichting. De vooraf bepaalde prijs waartegen de koper van een putoptie kan verkopen, wordt de uitoefenprijs genoemd. Putopties worden verhandeld op een verscheidenheid aan onderliggende activa, waaronder aandelen, valuta’s, obligaties, grondstoffen, futures en indices. Putopties kunnen worden vergeleken met callopties, die de houder het recht geven om de onderliggende waarde tegen een bepaalde prijs te kopen vóór de vervaldatum van het optiecontract of eerder.

Het principe van de werking van putopties

Naarmate de prijs van de onderliggende aandelen daalt, worden putopties steeds waardevoller. Omgekeerd verliest een putoptie waarde naarmate de onderliggende waarde stijgt. Wanneer ze worden uitgeoefend, bieden putopties een shortpositie in de onderliggende waarde. Om deze reden worden ze doorgaans gebruikt voor afdekkingsdoeleinden. Dit is voor wanneer een aandeel daalt of om te speculeren op de neerwaartse prijsactie.

Beleggers gebruiken vaak putopties in een risicobeheerstrategie die bekend staat als een beschermende put. Deze strategie wordt gebruikt als een vorm van investeringsverzekering; deze strategie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de verliezen op de onderliggende waarde een bepaald bedrag (d.w.z. de uitoefenprijs) niet overschrijden.

Over het algemeen neemt de waarde van een putoptie af naarmate de vervaltijd nadert. Dit als gevolg van de impact van tijdsverval. Het tijdsverval versnelt naarmate de vervaltijd van een optie nadert, omdat er minder tijd is om winst te maken met de transactie. Wanneer een optie zijn tijdswaarde verliest, blijft zijn intrinsieke waarde behouden. De intrinsieke waarde van een optie is het verschil tussen de uitoefenprijs en de prijs van de onderliggende waarde.

Out-of-the-money (OTM) en at-the-money (ATM) opties

Out-of-the-money (OTM) en at-the-money (ATM) putopties hebben geen intrinsieke waarde aangezien er geen voordeel is bij het uitoefenen van de optie. Beleggers hebben de mogelijkheid om aandelen short te verkopen tegen de huidige hoogste marktprijs, in plaats van een out-of-the-money putoptie uit te oefenen tegen een ongewenste uitoefenprijs.

Tijdswaarde, of extrinsieke waarde, wordt weerspiegeld in de optiepremie. Als de uitoefenprijs van de putoptie $ 20 is en de huidige handelsprijs van de onderliggende aandelen $ 19, is de intrinsieke waarde van de optie $ 1, maar de putoptie kan worden verhandeld tegen $ 1, 35. De extra $ 0,35 is de tijdswaarde, aangezien de onderliggende aandelenkoers kan veranderen voordat de optie vervalt. Verschillende putopties op dezelfde onderliggende waarde kunnen worden gecombineerd om putspreads te vormen.

Inzicht in de waarde en winstgevendheid van een optiecontract is belangrijk bij het overwegen van een ruil; anders riskeert u dat de aandelen voorbij het break-evenpunt vallen

Wat is een calloptie?

Geld verdienen met opties 2

Callopties zijn financiële contracten die de koper van de optie het recht, maar niet de verplichting, geven om een ​​aandeel, obligatie, grondstof of ander actief of instrument te kopen tegen een prijs die in een specifieke periode is gespecificeerd. Het aandeel, obligatie of grondstof wordt de onderliggende waarde genoemd. Een call-koper profiteert wanneer de prijs van de onderliggende waarde stijgt. Een calloptie kan worden vergeleken met een putoptie, die de houder het recht geeft om de onderliggende waarde uiterlijk op de vervaldatum tegen een bepaalde prijs te verkopen.

De basisprincipes van callopties

Voor aandelenopties geven callopties hun houder het recht om 100 aandelen van een bedrijf te kopen tegen een specifieke prijs, een uitoefenprijs genaamd, tot een bepaalde datum, ook wel de vervaldatum genoemd.

Een eenmalig calloptiecontract kan een houder bijvoorbeeld het recht geven om 100 Apple-aandelen te kopen voor $ 100 tot de vervaldatum over drie maanden. Er zijn veel vervaldata en uitoefenprijzen waaruit handelaren kunnen kiezen. Naarmate de waarde van Apple-aandelen stijgt, stijgt de prijs van het optiecontract, en vice versa. De koper van de calloptie kan het contract behouden tot de vervaldatum, waarna hij de 100 aandelen of het optiecontract kan verkopen op elk moment vóór de vervaldatum tegen de marktprijs van het contract op dat moment.

De marktprijs van de calloptie is de premie. Dit is de prijs die wordt betaald voor de rechten die door de koopoptie worden geboden. Als de onderliggende waarde op de eindvervaldag lager is dan de uitoefenprijs, verliest de call-koper de betaalde premie. Dit is het maximale verlies.

Als de prijs van de onderliggende waarde hoger is dan de uitoefenprijs bij expiratie, is de winst de huidige prijs van het aandeel, verminderd met de uitoefenprijs en de premie. Dit wordt vervolgens vermenigvuldigd met het aantal aandelen waarover de koper van de optie zeggenschap heeft.

Voorbeeld geld verdienen met opties

Als Apple bijvoorbeeld op expiratie handelt tegen $ 110, de uitoefenprijs $ 100 is en de opties de koper $ 2 kosten, is de winst $ 110 – ($ 100 + $ 2) = $ 8 per aandeel. Een contract vertegenwoordigd altijd 100 aandelen. Wanneer de koper een contract heeft gekocht dat gelijk is aan $ 800 ($ 8 x 100 aandelen), of $ 1.600 als hij twee contracten heeft gekocht ($ 8 x 200). Als Apple op de vervaldatum minder is dan $ 100, verliest de koper van de optie $ 200 ($ 2 x 100 aandelen) voor elk contract dat hij heeft gekocht.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het verkopen van callopties. Zorg ervoor dat u de waarde en winstgevendheid van een optiecontract volledig begrijpt wanneer u een transactie overweegt, anders riskeert u een te hoge inruil.

Waar kan je geld verdienen met opties?

Call en putopties worden verhandeld via makelaars. Sommige makelaars hebben gespecialiseerde functies en voordelen voor optiehandelaren. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de handel in opties, zijn er veel makelaars die gespecialiseerd zijn in de handel in opties. Het is belangrijk om een ​​makelaar te identificeren die goed bij uw investeringsbehoeften past.

Aandelen kopen voor geld verdienen met opties

Wanneer lange termijn beleggers in een aandeel willen investeren, kopen ze meestal aandelen tegen de huidige marktprijs. Maar er is een manier om aandelen te kopen zonder deze marktprijs te betalen door gebruik te maken van aandelenopties. Als u begrijpt en weet hoe u opties kunt kopen, kunt u een ander hulpmiddel krijgen voor uw investeringstoolkit.

Aandelen kopen met putopties

De volgende strategie om tegen lagere kosten een aandeel te kopen, is het verkopen van putopties op 100 aandelen van een bepaald aandeel. De koper van de opties heeft het recht om die aandelen aan u te verkopen tegen een overeengekomen prijs. Dit is de uitoefenprijs.

Als u eenmaal een aandeel heeft gekozen waarvan u denkt dat het het waard is om tegen een bepaalde uitoefenprijs aan te houden, kunt u stappen ondernemen om dit veel voorkomende type handel in opties te proberen:

  1. Verkoop een out-of-the-money putoptie voor elke 100 aandelen die u wilt bezitten. Een putoptie is out of the money wanneer de huidige prijs van de onderliggende aandelen hoger is dan de uitoefenprijs.
  2. Wacht tot de aandelenkoers daalt tot de uitoefenprijs van de putopties.
  3. Als de opties worden toegekend door ruil van opties, koop dan de onderliggende aandelen tegen de uitoefenprijs.
  4. Als de opties niet worden afgestaan, bewaar dan de premies die zijn ontvangen voor de verkoop van de putopties.

Voordelen van opties

Er zijn drie belangrijke voordelen van het gebruik van deze aandelenoptiestrategie om aandelen te kopen:

  1. Als u putopties verkoopt, ontvangt u onmiddellijk de bonussen. Als de prijs van de onderliggende aandelen nooit daalt tot de uitoefenprijs van de putopties, kunt u de gewenste aandelen niet kopen. U kunt wel in ieder geval het premiegeld houden.
  2. Wanneer de prijs van de onderliggende aandelen daalt tot de uitoefenprijs van de putopties, kunt u de aandelen kopen tegen de uitoefenprijs in plaats van de voorheen hogere marktprijs. Omdat u kiest welke putopties u wilt verkopen, kunt u de uitoefenprijs selecteren en zo de prijs bepalen die u voor de aandelen betaalt.
  3. De premie die u voor de put heeft ontvangen, vormt een kleine buffer tussen de aankoopprijs van het aandeel en het break-evenpunt van de transactie. Dit betekent dat de aandelenkoers nog iets verder moet dalen om de handel geld te laten verliezen.

Basisprincipes van de winstgevendheid van opties

Een koper van een calloptie maakt waarschijnlijk winst als de onderliggende waarde, bijvoorbeeld een aandeel, de uitoefenprijs vóór de vervaldatum overschrijdt. Een koper van een putoptie maakt winst als de prijs vóór de expiratie onder de uitoefenprijs daalt. Het exacte bedrag van de winst hangt af van het verschil tussen de aandelenkoers en de uitoefenprijs van de optie bij expiratie of wanneer de optiepositie wordt gesloten.

Een schrijver van callopties maakt waarschijnlijk winst als de onderliggende aandelen onder de uitoefenprijs blijven. Na het schrijven van een putoptie profiteert de handelaar als de prijs boven de uitoefenprijs blijft. De winstgevendheid van een optieschrijver is beperkt tot de premie die hij ontvangt voor de verkoop van de optie (dit zijn de kosten van de koper).

Tips voor het geld verdienen met opties

Als koper van opties zullen uw doel moeten zijn om opties te kopen met de langst mogelijke vervaldatum, om uw transactie tijd te geven om te werken. Omgekeerd, kies bij het schrijven van opties voor de kortst mogelijke vervaldatum om uw aansprakelijkheid te beperken.

Geld verdienen met opties 3

Als u probeert het bovenstaande punt in evenwicht te brengen, bij het kopen van opties, kan het kopen van de goedkoopste manier uw kansen op een winstgevende transactie vergroten. De impliciete volatiliteit van deze goedkope opties is waarschijnlijk vrij laag. Hoewel dit suggereert dat de kans op een succesvolle transactie minimaal is, is het mogelijk dat de impliciete volatiliteit en dus de optie ondergewaardeerd is. Dus als de handel werkt, kan de potentiële winst enorm zijn. Het kopen van opties met een lagere impliciete volatiliteit kan de voorkeur hebben boven het kopen van opties met een zeer hoge impliciete volatiliteit. Dit is vanwege het risico van een hoger verlies (hogere betaalde premie) als de transactie niet werkt.

Er is een afweging tussen uitoefenprijzen en het vervallen van opties, zoals het vorige voorbeeld laat zien. Een analyse van ondersteunings- en weerstandsniveaus, evenals belangrijke aankomende evenementen (zoals een vrijgave van inkomsten), is nuttig om te bepalen welke uitoefenprijs en vervaldatum moeten worden gebruikt.

Begrijp wat je doet met opties

Begrijp de branche waartoe de onderliggende activa behoort. Biotech aandelen worden bijvoorbeeld vaak beïnvloed wanneer resultaten van klinische onderzoeken voor een belangrijk medicijn worden aangekondigd. Opties kunnen worden gekocht om op basis van deze resultaten te handelen. Dit is afhankelijk of u bullish of bearish bent voor de aandelen. Het is duidelijk dat het buitengewoon riskant zou zijn om rond dergelijke evenementen opties te schrijven. Tenzij het niveau van de impliciete volatiliteit zo hoog is dat het verdiende premie-inkomen dat risico compenseert. Evenzo heeft het weinig zin om te investeren in sectoren met een lage volatiliteit, zoals nutsbedrijven en telecom.

Aandelen kunnen zeer volatiel gedrag vertonen in het licht van dergelijke gebeurtenissen. Hierdoor kan de gewiekste optiehandelaar de kans krijgt om geld te verdienen. Bijvoorbeeld, laag kopen vóór het winstrapport van een aandeel dat een sterke daling heeft gekend, kan een winstgevende strategie zijn. U moet er dan wel in slagen om lagere verwachtingen en daaropvolgende pieken te overtreffen.

Geld verdienen met opties 5

Wil jij geld verdienen met opties?

Geld verdienen met opties 2

In dit artikel heb je gelezen wat opties zijn en een eerste uitleg over hoe je er geld mee kan verdienen. Echter heb ik je nog niet verteld over de handleiding “Geld verdienen met opties”.

De handleiding omschrijft de ultieme manier om geld voor je te laten werken, in plaats van te werken voor je geld.

Opties zijn, zeker in het huidige beleggingsklimaat, noodzakelijk om geld te verdienen met beleggen. In stijgende, dalende en zijwaartse markten kunnen opties worden ingezet, mits goed toegepast. De vraag is natuurlijk: hoe kom je aan de juiste strategieën? Want als je over de juiste strategieën beschikt, dan kan je:

  • ​Je vermogen laten groeien, zonder al te veel risico te lopen.
  • ​Je kinderen iets moois nalaten.
  • Je pensioenreserves flink vergroten.

Met deze heldere stap voor stap handleiding kan iedereen succesvol zijn met opties (en anders krijgt je je geld terug). Meer informatie hierover vind je op de website van de handleiding.

Wil jij geld verdienen met opties? Klik dan snel op de knop hieronder!

Wil jij geld verdienen met opties?
Klik dan snel op de knop hieronder
GA DIRECT NAAR DE HANDLEIDING

Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*