Geld verdienen met Bitcoin? Lees hier alles wat je moet weten!6 minuten leestijd

Geld verdienen met Bitcoin? Lees hier alles wat je moet weten!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">6</span> minuten leestijd</span>

Wil jij geld verdienen met Bitcoin? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten voor wanneer je Bitcoins gaat kopen.

Bitcoin is een digitale valuta, ook wel cryptocurrency genoemd. Bitcoins kunnen worden overgezet naar een digitale portemonnee van anderen en vice versa, omdat Bitcoins een vorm van contant geld zijn, maar dan in virtuele vorm. Bitcoin is een cryptocurrency en werd in 2009 opgericht door Satoshi Nakamoto.

Bitcoin wordt gebruikt om producten en diensten te kopen in winkels. De winkel moet de Bitcoin dan wel accepteren, vandaag de dag zijn er ook nog veel winkels die ze nog steeds niet accepteren. De bekende online betaaldienst PayPal staat zijn klanten toe om Bitcoins te kopen en te verkopen.

Het geld verdienen met Bitcoin kan een belangrijk onderdeel zijn van je strategie om financieel onafhankelijk te worden. Daarom is het belangrijk om precies te weten wat Bitcoins inhoudt!

Hoe kan je aan Bitcoins komen?

Er zijn drie manieren waarop mensen aan Bitcoins kunnen komen:

 • Bitcoins kunnen worden gecreëerd met behulp van een computer. Dit heet ook wel Bitcoin mining.
 • Bitcoins kunnen worden gekocht met echt geld.
 • Als je iets verkoopt, kunnen andere mensen je betalen met Bitcoins.

Elke transactie met Bitcoin wordt vastgelegd in een lijst die blockchain wordt genoemd. Deze lijst is openbaar en maakt het daarom gemakkelijk om de Bitcoin geschiedenis te traceren om te voorkomen dat mensen kopieën maken, andermans munten uitgeven en Bitcoin transacties ongedaan maken.

Om Bitcoins te ontvangen, te bewaren en te versturen moet je een digitale portemonnee hebben. Dit wordt ook wel een wallet genoemd. Een wallet kan een fysiek apparaat zijn, een app op je computer of smartphone of een website.

Waarom is Bitcoin zo populair?

Mensen zijn bereid Bitcoins in te wisselen voor echte producten, diensten en ook contant geld, wat Bitcoin populair heeft gemaakt. De reden dat dit populair is vanwege het feit dat het niet wordt gecontroleerd door banken en overheden en mensen kunnen ze anoniem uitgeven zonder iemand je rekeningnummer te laten weten, ondanks dat alle transacties worden geregistreerd.

De rijkste man ter wereld op het moment van schrijven van dit artikel, Elon Musk, is een groot voorstander van Bitcoin. Met zijn steun heeft hij een verschil gemaakt in de waarden van online valuta’s en heeft hij ervoor gezorgd dat ze in waarde zijn gestegen. Dit heeft ook geleid tot een stijging van de waarde van Bitcoin.

Naast het gebruiken van Bitcoin als betaalmiddel maken veel mensen ook gebruik van Bitcoin als investeringsmogelijkheid. Zij kopen Bitcoins en bewaren deze om geld te verdienen met Bitcoins. Het enige wat ze doen na aankoop is het bewaren van de Bitcoins, en wachten totdat de waarde van de Bitcoin is gestegen.

Is geld verdienen met Bitcoins veilig?

Het kopen van een Bitcoin is veilig als er een gerenommeerd platform wordt gebruikt; doe daarom eerst onderzoek voordat je investeert.

Geld verdienen met Bitcoin 5

Het is erg moeilijk om Bitcoins van anderen te kopiëren of uit te geven, of om valse te maken, omdat alle transacties worden geregistreerd in een openbare lijst, maar het is mogelijk om jouw Bitcoin digitale portemonnee te verliezen of je Bitcoins permanent te verwijderen. Sommige websites die jouw Bitcoins op afstand kunt opslaan en beheren hebben ook te maken gehad met diefstallen.

De waarde van Bitcoins heeft de laatste jaren veel geschommeld, waardoor mensen die Bitcoins in hun bezit hebben de waarde van hun bezittingen veel hebben zien schommelen. Dit betekent dat als de prijs stijgt, je zal profiteren, maar als de prijs daalt, dan zullen de beleggers een verlies lijden. Omdat Bitcoin nog vrij nieuw is, en er veel volatiliteit is, kunnen we dus zeggen dat er geen garantie of verzekering is voor de waarde van Bitcoin.

Apps en plaatsen om Bitcoins te kopen, verkopen en bewaren

Enkele van de beste apps voor cryptocurrency zijn:

Delta

Delta is een app om al je investeringen te volgen. Ik gebruik deze app ook en is erg handig om het volledige overzicht te behouden op je cryptocurrency portefeuille. Voornamelijk als je meerdere soorten cryptocurrency in je bezit hebt. De app maakt analyses en gepersonaliseerde nieuwsfeeds voor de gebruiker mogelijk en deze analyses kunnen op verschillende apparaten worden opgeslagen.

CoinATM Radar

Deze applicatie vertelt je de locatie van de dichtstbijzijnde Bitcoin geldautomaat en maakt het mogelijk om Bitcoin kopen en verkopen. De website geeft ook een overzicht van de kosten of andere beperkingen van de Bitcoin geldautomaten aan de gebruikers.

Blockfolio

Hiermee kan je jouw beleggingen scherp in het oog te houden. Het stuurt ook meldingen wanneer een persoon een bepaalde drempel hebt bereikt en houdt ook op de hoogte in de wereld van cryptovaluta.

Beste platformen om Bitcoin te kopen

Aangezien Bitcoin virtueel geld is dat wordt gebruikt om goederen en diensten te kopen, heeft het ook een beurs die de Bitcoin exchange wordt genoemd. Deze uitwisselingen via de exchange zijn veilig, beginnersvriendelijk, niet te duur en accepteren verschillende soorten financiering. Er zijn veel verschillende beurzen met verschillende functies die aantrekkelijk zijn. Deze Bitcoin beurzen verbinden mensen die Bitcoins verkopen en kopen en fungeren daarom als tussenpersoon. Enkele van de beste plaatsen om Bitcoin te kopen zijn:

Bitvavo

Bitvavo is een eenvoudig te gebruiken platform en het stelt zijn gebruikers in staat om direct geld over te maken naar hun digitale portemonnee vanaf hun bankrekeningen, afgezien van de aan- en verkoop ervan. Deze app heeft een koerswaarschuwingsfunctie waarmee gebruikers hun online valuta kunnen bijhouden. Het is een veilige platform omdat het een wachtwoordvergrendeling en vele verificatiestappen heeft.

eToro

eToro is de beste plek voor beginners vanwege de gebruikersvriendelijke interface, makkelijk te gebruiken platforms en geen handelskoten. eToro rekent geen comissie, en is daarom niet alleen geschikt voor Bitcoins maar ook voor gewone aandelen! Hierdoor kan je het beste je geld verdienen met Bitcoins zonder echte risico’s.

Overweeg een hardware wallet

Ik adviseer je om ook een hardware wallet in overweging te nemen. Een hardware wallet is ontzettend veilig, dit in tegenstelling tot online platformen. Wil jij meer weten over hardware wallets? Ik heb ook een artikel geschreven waarin je alles leest wat je moet weten over het kopen en gebruiken van hardware wallets.

Hoe verdien je geld met Bitcoins?

Laten we beginnen.:

 1. Kies een plaats waar je Bitcoin kan bewaren. Doe eerst grondig onderzoek en kies dan een platform die veilige opslag van Bitcoin aanbiedt.
 2. Nadat je je exchange hebt gekozen, open je daar jouw account door wat basisinformatie in te vullen.
 3. Stort geld op je rekening voordat je een order plaatst. Het is ook mogelijk dat je fysiek bij een geldautomaat Bitcoins kan kopen, maar brengt extra kosten met zich mee.
 4. Plaats je order. Het zal tijd kosten om te verwerken, variërend van een paar minuten tot een uur; daarom is jouw aankoop misschien niet onmiddellijk uitgevoerd, omdat het een blockchain-transactie is.
 5. Zodra je bestelling voltooid is, kan je je Bitcoins zien in je digitale portemonnee of crypto valuta account.

Veelgestelde vragen over geld verdienen met Bitcoins

In deze paragraaf bespreken we enkele van de veel gestelde vragen over Bitcoins. Echter op het einde van dit artikel vertel ik meer over een gratis handleiding die hier veel dieper op ingaat!

Wie controleert Bitcoin?

Het beste is dat Bitcoin gedecentraliseerd is, wat betekent dat het niet kan worden gecontroleerd of gemanipuleerd door een enkele regerende of gecentraliseerde partij zoals een overheid of een bank. Dit komt omdat alle crypto valuta transacties worden geverifieerd door een netwerk van honderdduizenden computers.

Wordt Bitcoin voor illegale activiteiten gebruikt?

Bitcoin heeft in de periode 2010-2016 een slechte reputatie gekregen omdat het werd gebruikt bij illegale transacties op het dark web. Bitcoin werd niet uitsluitend gebruikt voor deze activiteiten, noch accepteerden de mensen achter deze activiteiten uitsluitend Bitcoin, maar de reputatie van cryptovaluta werd zwaar bezoedeld door een klein aantal mensen met slechte bedoelingen. Elke transactie die ooit heeft plaatsgevonden met elke Bitcoin, is nauwkeurig vastgelegd op de blockchain. Hiermee kan je de bewegingen van Bitcoin van de ene portemonnee naar de andere kunt volgen.

Wordt Bitcoin echt gebruikt?

jazeker, Bitcoin wordt echt gebruikt. Cryptovaluta partnerschappen met Visa, MasterCard en PayPal hebben het gemakkelijker gemaakt om niet alleen Bitcoin uit te geven, maar ook verschillende andere cryptovaluta. Mensen kunnen hun cryptocurrencies gebruiken bij meer dan 200 miljoen handelaren in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Hoe wordt Bitcoin gecreëerd?

Geld verdienen met Bitcoin 4

Bitcoin wordt gemaakt door een activiteit die Bitcoin mining heet. Supercomputers die zijn opgezet in speciale gebouwen, de zogenaamde mining hubs, rekenen om een onpeilbaar onvoorspelbare numerieke formules op te lossen. De formule is zo moeilijk op te lossen, dat de “beste” methode om dit op te lossen is door verschillende getallen per seconde te testen. Organisaties van meer dan 1 miljoen supercomputers heeft ongeveer 10 minuten nodig om het juiste antwoord te vinden. De miner die het juiste antwoord ontdekt, ontvangt Bitcoins als compensatie.

Tips & Trucs voor geld verdienen met Bitcoin

Voordat ik je meer ga vertellen over de gratis handleiding wil ik je graag nog enkele tips en tricks meegeven om geld te verdienen met Bitcoin:

 • De Market Cap is belangrijker dan de prijs van de munt.
 • Leer eerst hoe je munten koopt en bewaart alvorens erin te handelen.
 • Spreid je investeringen! Stop niet al je eieren in één mand.
 • Onderzoek eerst wat je denkt dat de beste cryptocurrency is, investeer dan alleen het geld dat je kan veroorloven om te verliezen. Ik zeg niet dat je je geld kan verliezen, maar je moet wel met een verantwoord bedrag gaan investeren.

Wil jij geld verdienen met Bitcoin?

Geld verdienen met Bitcoin 1

In dit artikel heb je gelezen wat het betekent om geld te verdienen met Bitcoin, en hoe je dat kan doen.

Echter heb ik je nog niet verteld over de gratis handleiding “geld verdienen met Bitcoin en Ethereum”.

De handleiding is geschreven door drs. Harm van Wijk. Hij heeft al meer dan 32 jaar ervaring in beleggen. Je kan hem bijvoorbeeld kennen van zijn boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en optredens bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio 2, RTL Business Class, Beleggersfair en ga zo maar door.

In de gratis handleiding leer je nog veel meer over geld verdienen met Bitcoin. Ook wordt er nog veel dieper ingegaan op de meest gestelde vragen. Wil jij deze gratis handleiding ontvangen? Klik dan snel op de knop hieronder!

Wil jij geld verdienen met Bitcoin?
Klik op de knop hieronder en ga direct naar de handleiding!
GA DIRECT NAAR DE HANDLEIDING!
Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*