Bitcoin rekening openen? Lees hier alles wat u moet weten!6 minuten leestijd

Bitcoin rekening openen? Lees hier alles wat u moet weten!<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">6</span> minuten leestijd</span>

Wilt u een bitcoin rekening openen? In dit artikel leest u alles wat u moet weten over een bitcoin rekening en hoe je dat doet.

Voordat u verder gaat, hoop ik dat u nadenkt over hoe u contant geld in de echte wereld kunt opslaan. Je bewaart dit geld toch niet door het constant vast te houden in je handen? In plaats daarvan bewaart u het waarschijnlijk in een portemonnee of tas, of zelfs in een spaarpot!

Hoe dan ook, het is verstandig om het geld op een veilige plaats te bewaren. Portefeuilles met cryptocurrency (wallets) volgen dezelfde kernprincipes. Door een crypto wallet te verkrijgen, kunt u echter Bitcoin en andere cryptocurrencies verzenden en ontvangen (er zijn nu meer dan 9.000 soorten cryptocurrencies!). In dit artikel leest u alles wat u moet weten over een bitcoin rekening en hoe je dat doet.

Hoe werkt een cryptocurrency wallet?

Bitcoin rekening openen 1

In het vorige gedeelte heb ik als voorbeeld een echte portemonnee gebruikt, waarin je eigenlijk je geld kunt bewaren. In de digitale wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie is de situatie echter anders.

De munten worden niet echt in een fysieke portemonnee opgeslagen omdat cryptocurrencies niet in fysieke vorm bestaan. In plaats daarvan bestaat de blockchain uit transactierecords die aangeven welke private en publieke sleutels fondsen beheren. Om ervoor te zorgen dat u een volledig begrip heeft, zal ik snel de rol van een wallet-adres uitleggen, evenals een private key en public key, omdat ze allemaal gerelateerd zijn.

Het portefeuilleadres is als een bankrekeningnummer. Het kan geen kwaad om uw bankrekeningnummer aan anderen door te geven, omdat mensen het nodig hebben om geld naar u over te maken. Dit kan zijn omdat uw werkgever uw salaris kan betalen of zodat klanten uw factuur kunnen betalen.

Als iemand in de cryptocurrency-wereld cryptocurrencies naar u wil overboeken, hoeft u hem alleen uw portefeuilleadres op te geven. Net als in de echte wereld zijn geen twee wallet-adressen hetzelfde, wat betekent dat niemand anders de kans heeft om uw geld te krijgen. Bovendien is er geen limiet aan het aantal adressen dat u kunt aanmaken.

Om het adres van Bitcoin te illustreren, hier is het portefeuilleadres van Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin!

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

Zoals u kunt zien, bestaat het adres uit een combinatie van cijfers en letters, en zowel hoofdletters als kleine letters. Omdat de meeste blockchains transparant zijn, is het gemakkelijk om erachter te komen hoeveel geld een bepaalde cryptocurrency wallet heeft en welke eerdere transacties door de eigenaar zijn gedaan.

Een cryptocurrency wallet-adres onthult echter niet de ware identiteit van de eigenaar, daarom wordt de blockchain een “pseudo-naam” genoemd.

Wat zijn de verschillende soorten cryptocurrency wallets?

Er zijn veel verschillende soorten wallets beschikbaar, en welke u kiest, hangt af van uw persoonlijke behoeften. In wezen bieden verschillende wallets verschillende functies, zoals extra beveiliging, gebruiksvriendelijkheid of gemak. Ik zal nu de meest populaire soorten cryptocurrency wallets vermelden.

Desktop wallet

De desktop wallet wordt gedownload naar een specifieke laptop of computer en is alleen toegankelijk vanaf dat specifieke apparaat. Over het algemeen bieden ze een goede combinatie van veiligheid en gemak. Het is echter belangrijk om te onthouden dat als een hacker uw apparaat op afstand kan bedienen, hij toegang heeft tot uw wallet.

Mobiele wallet

Een mobiele wallet lijkt erg op een desktop wallet omdat de wallet rechtstreeks naar uw apparaat wordt gedownload. Gewoonlijk hebt u toegang tot uw cryptocurrency wallet door een mobiele app te downloaden, waarmee u ook munten in fysieke winkels kunt uitgeven door bijvoorbeeld een QR-code te scannen.

Web- of online wallet

Bij het verzenden van munten naar anderen bieden web portefeuilles het grootste gemak, maar ze zijn ook het minst veilig. Dit komt omdat de aanbieder van de wallet er meestal de volledige controle over heeft.

Een voorbeeld hiervan is de opslag van munten in een cryptocurrency exchange. De exchange slaat uw munten op zijn centrale server op, wat betekent dat criminelen al uw geld kunnen gebruiken als de exchange worden gehackt.

Papieren wallet

Papieren portefeuilles zijn een van de meest ondergewaardeerde crypto-portefeuilles die er zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is uw privé- en openbare sleutels op een vel papier afdrukken – dat is alles, uw geld is veilig!

Dit komt omdat de sleutels niet met een server zijn verbonden, wat betekent dat iemand er alleen toegang toe heeft, is om fysiek papier te hebben! Als u geld moet overboeken, hoeft u alleen de sleutel in de software of web wallet in te voeren, of nog eenvoudiger, scan gewoon de QR-code die u hebt afgedrukt!

Hardware wallet

Qua beveiliging is er niets beters dan een hardware wallet. Dit is een fysiek apparaat waarvan het enige doel is om uw persoonlijke en openbare coderingssleutels in hardware op te slaan.

Tenzij u geld moet overboeken, heeft het apparaat nooit verbinding met internet. U voert de privésleutel echter rechtstreeks in het apparaat in, waardoor het voor hackers bijna onmogelijk wordt om toegang tot uw sleutel te krijgen.

Wilt u meer weten over de hardware wallets? Eerder hebben we al een uitgebreid artikel geschreven over de hardware wallets.

Hoe verstuurt of ontvangt u bitcoins? Eerst een bitcoin rekening openen!

Hoewel het erg intuïtief is, is het verzenden en ontvangen van bitcoin en andere cryptocurrency anders dan het gebruik van een creditcard of PayPal om geld over te maken. Als u dit echter eenmaal begrijpt, is het proces van het overboeken van bitcoins voor alle andere cryptocurrencies in principe hetzelfde.

Sleutels wanneer u Bitcoin rekening opent

Een cryptocurrency wallet heeft minimaal één privésleutel en een openbaar sleutelpaar. De privésleutel bewijst dat u de eigenaar bent van het geld en stelt u in staat het geld te gebruiken dat aan uw openbare adres is gekoppeld. Daarom moet het vertrouwelijk worden behandeld. Met uw openbare sleutel kunt u transacties in cryptovaluta ontvangen. Dit is het wachtwoord dat is gekoppeld aan de privésleutel. Hoewel iedereen een transactie naar een openbare sleutel kan sturen, hebt u een privésleutel nodig om de transactie te “ontgrendelen” en te bewijzen dat u de eigenaar bent van de ontvangen cryptocurrency. U kunt uw openbare adres vrijelijk delen zonder u daar zorgen over te maken.

Hoe u Bitcoin en cryptocurrency verstuurt in 6 stappen

Dit zal enigszins variëren, afhankelijk van de wallet die u gebruikt, maar het basisproces is als volgt:

 1. Ten eerste heb je een wallet nodig die cryptocurrency kan ontvangen. Dit kan een mobiele wallet, een of een desktop wallet zijn. U kunt ervoor kiezen om te verzenden of te ontvangen. Kies Verzenden.
 2. Als uw wallet meerdere cryptocurrencies heeft, moet u degene kiezen die u wilt verzenden. (Voor sommige wallets zijn stap 1 en 2 het tegenovergestelde. U selecteert eerst de cryptocurrency en vervolgens selecteert u verzenden.)
 3. U hebt de openbare sleutel of het openbare adres van de ontvanger nodig. Dit kan een QR-code zijn of een reeks willekeurige letters en cijfers. Scan de QR-code of kopieer en plak het openbare adres in het ontvanger veld van uw wallet. Het wordt aanbevolen om de QR-code te gebruiken (indien beschikbaar).
 4. Voer het bedrag in dat u wilt verzenden. Meestal kunt u ervoor kiezen om deze waarde in cryptocurrency of wettelijke (USD) bedragen uit te geven, dus houd rekening met dit verschil. Er is een groot verschil tussen 3,50 USD en 3,5 Bitcoin. Soms bevat de gescande QR-code al het gevraagde bedrag, zodat u het bedrag dat u wilt verzenden niet handmatig hoeft in te voeren. Controleer gewoon of het opgegeven bedrag correct is.
 5. Controleer voor verzending het adres van de ontvanger zorgvuldig, vooral bij het kopiëren en plakken van het adres. Zorg ervoor dat u de bron waarvan het adres is verkregen, vertrouwt om ervoor te zorgen dat het verzonden adres daadwerkelijk is gekoppeld aan de beoogde ontvanger. Deze transacties zijn onomkeerbaar.
 6. Klik op verzenden – uw transactie wordt uitgevoerd. U heeft de cryptocurrency nu met succes verzonden.

Controleren is belangrijk

Naast het driemaal controleren van het adres van de ontvanger, moeten beginners ook nog wat andere dingen doen. Stuur eerst een kleine testtransactie met een triviale geldwaarde. U wilt geen fouten maken met veel cryptocurrencies. Zorg er daarnaast voor dat de cryptocurrency die u wilt verzenden naar het juiste adres wordt gestuurd. U kunt Bitcoin niet naar een Ethereum-adres sturen. (Wanneer u dit doet verliest u uw bitcoins). Als het om vergelijkbare cryptocurrencies gaat, wees dan extra voorzichtig – stuur geen BTC naar BCH-adressen of ETC naar ETH-adressen.

Hoe u Bitcoins en cryptocurrency kunt ontvangen

Om bitcoins en andere cryptocurrencies te ontvangen, moet u de volgende stappen doornemen:

 • Open de portefeuille en selecteer ontvangen.
 • Deel uw openbare sleutel of adres. Dit kan een QR-code zijn of een reeks cijfers en letters. U kunt de QR-code als afbeelding verzenden of anderen deze persoonlijk laten scannen.

Nu kan iedereen met uw openbare adres u cryptocurrency sturen. De afzender kan u soms uit beleefdheid een transactie-ID verstrekken. Hiermee kunt u de blockhain gebruiken om transacties te vinden.

Wat is de veiligste manier om Bitcoin op te slaan? Belangrijk om te weten voor een Bitcoin rekening te openen

Het is erg belangrijk dat u goed nadenkt over hoe u uw bitcoins en andere cryptocurrency veilig kan opslaan. U zult ongetwijfeld verhalen gehoord hebben van mensen die al hun bitcoins en andere cryptocurrencies kwijt zijn geraakt door een hack.

Het gevaar van hackers blijf altijd aanwezig, maar gelukkig zijn er genoeg dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen!

Ik heb eerder een artikel geschreven over de veiligheid van bitcoin wallets. Daarom ga ik hier niet uitgebreid op in op dit onderwerp. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de veiligheid van uw wallets!

Wilt u een bitcoin rekening openen?

In dit artikel heb je alles gelezen over het openen van een bitcoin rekening, en waarom u dit moet doen.

Ik heb u alleen nog niets verteld over Bitvavo.

Bitvavo is een website waar u een bitcoin rekening kan openen. Zij verhandelen meer dan 50 digitale valuta. Zij zijn de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

Bitvavo is veilig en door de goede service en het grote aanbod is dit een hele goede website om een bitcoin rekening te openen.

Wilt u een bitcoin rekening openen? Klik dan snel op de knop hieronder!

Wilt u een bitcoin rekening openen?GA DIRECT NAAR BITVAVO

Over

Hoi, ik ben Pieter! Ik heb inmiddels 10 jaar ervaring met investeren, en voor het eerst bitcoin gekocht in 2013! Op mijn website deel ik alles over beleggen, cryptocurrencies, side hustles en andere manieren van online geld verdienen! Ik dacht altijd dat beleggen voor oude grijze mannen was, maar dat is niet zo! Veel plezier met lezen!

3 reacties op “Bitcoin rekening openen? Lees hier alles wat u moet weten!6 minuten leestijd

 1. Kan deze bitcoin rekening ook als zakelijk rekening dienen. Ik ben namelijk zzp-er en wil mijn facturen op mijn bitcoin rekening laten uit betalen, dit om te voorkomen dat straks niet gevaccineerde niet bij hun rekening kunnen komen net zoals het nu al in Australië gebeurd.

  • Hallo Rubien,

   Bitvavo accepteert op dit moment geen nieuwe zakelijke klanten vanwege de toegenomen vraag helaas. Misschien dat dit binnenkort weer open wordt gezet, dan is het mogelijk om ook als zakelijke klant aan te melden bij Bitvavo.
   Een andere oplossing kan zijn om een account aan te maken bij Binance. Binance is een andere grote exchange voor crypto. Zij accepteren namelijk op dit moment wel aanmeldingen van nieuwe zakelijke klanten.

   Je kan een account aanmaken op Binance door hier te klikken. Daarna kan je onderin het scherm op “Register as an enterprise” klikken om een zakelijk account aan te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*